Peste 700 de hectare de teren viran din sectorul 1 s-ar putea transforma în ansambluri rezidenţiale, zone de birouri şi spaţii comerciale. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru suprafaţa de 700 de hectare din nordul Capitalei a fost propus de Primăria Sectorului, iar, în prezent, proiectul aşteaptă să fie aprobat de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

25795-4.jpgEste vorba despre un teren viran delimitat de Şoseaua Odăi, Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, strada Jandarmeriei, Şoseaua Ionescu Siseşti şi Şoseaua Bucureşti - Târgovişte. „Până acum, autorizaţiile de construcţie erau blocate în acea zonă. Noi dorim ca CGMB să aprobe propunerea primăriei de a transforma terenul viran într-o zonă construibilă, de a atrage dezvoltatori imobiliari", a explicat Alexandru Ichim, purtător de cuvânt la Primăria Sectorului 1.

Noile cartiere urmează să fie dezvoltate în apropierea pădurii Băneasa, iar zona va fi traversată de un drum cu câte trei benzi pe sens, care va face legătura dintre Piaţa Presei Libere şi Autostrada Bucureşti-Ploieşti, prin inelul doi de centură al Capitalei. PUZ-ul propus de Primăria Sectorului 1 prevede şi lucrări de urbanizare a zonei, precum sistem de canalizare şi apă curentă şi lucrări de infrastructură pe tot perimetrul terenului.

Clădiri cu 14 etaje şi cinematografe

Terenul se întinde pe aproape 11% din suprafaţa sectorului 1şi are potenţial pentru a susţine proiecte imobiliare de amploare, asigură Radu Costel, inginer în cadrul firmei SC Lora Construct, care a proiectat PUZ-ul . „Planul Urbanistic Zonal prevede posibilitate construirii unor clădiri cu două, până la 14 etaje", a lămurit inginerul. De asemenea, el a mai adăugat că, pe suprafaţa din nordul Capitalei, pot fi dezvoltate de la 10.000 până la 30.000 de locuinţe rezindenţiale. Ansamblurile pot fi completate de zone de birouri, spaţii comerciale şi diverse servicii.

Pentru a fi un cartier în adevăratul sens al cuvântului, în zonă pot fi construite şcoli, grădiniţe, spitale, cinematografe şi localuri. În următorii ani ar trebui să prindă contur noile ansambluri din apropierea pădurii Băneasa, susţin proiecţanţii. „PUZ-ul se află în ultima etapă de aprobare, mai exact, se află pe biroul membrilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti", a informat Radu Costel.

 

Sursa

27 July 2012