Oamenii de afaceri arata, la nivel declarativ deocamdata, ca nu tin cont de recesiune si pregatesc in Mamaia ridicarea celui mai scump complex de pe litoral.

Anuntul potrivit caruia Romania nu a iesit inca din recesiune nu pare sa ii sperie pe investitorii care au anuntat, in plina criza economica, investitii private demne de perioadele de boom ale pietei imobiliare. De exemplu, o companie ro­maneasca cu capital international a demarat procedura pentru realizarea unui complex rezidential estimat la aproape 170 de milioane de euro. Este drept ca exista si proiecte anuntate cu mare fast in 2008 care au fost trase pe dreapta in asteptarea unor vremuri mai bune.

La mica distanta de statiunea Mama­ia, pe malul marii in municipiul Con­stanta vor fi demarate, in curand, lucra­rile la unul dintre cele mai mari pro­iecte imobiliare ale vremii si cel mai scump realizat vreodata pe litoral. Socie­ta­tea Mamaia Investments a demarat pro­­cedura de obtinere a avizelor nece­sare pentru realizarea, in zona costiera, a unui ansamblu rezidential de lux eva­luat la 165.745.000 de euro, care va cu­prin­­de trei blocuri cu 27, 29 si 34 de ni­ve­luri, un hotel, parcare multietajata, centru comercial, un club de relaxare, cen­tru medical si spatii verzi.

otrivit pro­iec­tului, intregul complex se va des­fasura pe o suprafata de 34.800 de me­tri patrati, avand la baza conceptul unui mic orasel. Potrivit celor care au elaborat proiectul, spe­­cialistii unei firme din Portugalia, Suakay Architects, cladirile vor avea arhi­tec­tura inspirata din forma bar­cilor pes­ca­resti pentru a se putea integra perfect in zona costiera a Marii Negre. „Miami de Romania", asa cum a fost supranumit pro­iec­tul de catre reprezen­tantii Agentiei pen­tru Protectia Mediului Con­stanta, va fi un proiect cu caracte­­­ristici unice pe lito­ra­lul romanesc si va contribui la cresterea cotei statiunii Ma­maia, care va prinde din ca­rac­te­ris­ticile unei destinatii de vacanta de lux, dar va conduce si la imbunatatirea ima­ginii orasului Con­stan­ta. Mamaia Invest­ment SRL este o firma cu sediul in judetul Ca­larasi in actio­nariatul careia se regasesc Vasile Danut Precup si societatile Adri­part Imobiliaria III SA, Engil 41 - SGPS SA, MTO Beteiligungser­verwal­tungs GMB si Vicaima Beteiligungserver­wal­tungs GMBH.







Sursa

24 May 2010