Grupul irlandez Black Pearl a achizitionat in Romania, din 2009 pana in prezent, 150 hectare de teren, pentru care a platit "multe milioane de euro" si doreste sa continue investitiile pe piata locala, chiar daca piata merge foarte incet, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Michael Bell, presedintele companiei.

Bell nu a dorit sa precizeze valoarea cumulata a tranzactiilor, dar a precizat ca in acest moment, compania are in Romania terenuri in valoare de circa 90 milioane de euro. In total, Black Pearl detine in Romania circa 600 de hectare de teren, cumparate in ultimii 4 ani.

"Chiar saptamana aceasta am cumparat un teren de cateva mii de metri patrati in Targu Mures, de care mai aveam nevoie pentru a intregi o parcela. Avem in zona peste 250 de hectare, cumparate in ultimii 4 ani. Cred ca este cea mai mare achizitie de parcele pentru completarea unui teren din Romania. Pentru a intregi parcela, am achizitionat in jur de 350 de terenuri de dimensiuni mai mici", povesteste Bell.

Compania va dezvolta la Targu Mures o statiune turistica. Aceasta va cuprinde un teren de golf, hotel, piscine si locuinte.

"Este un proiect care va fi finalizat integral in 10-15 ani. Acum asteptam autorizatia de constructie pentru a demara la toamna o prima faza, care va presupune o investitie de 5 milioane de euro si va cuprinde o zona de antrenament pentru golf, dar si cateva locuinte", mai spune Bell.

 
Sursa

25 August 2010