Immoest AG anulează 51 proiecte şi amână darea în folosinţă pentru alte 29 proiecte, aflate în  diferite faze de lucru în ţările din Europa Centrală şi de Est.

Investitorii austrieci se retrag din Europa de EstGrupul austriac de investiţii trece printr-o perioadă extrem de grea. Conducerea recunoaşte că are probleme cu lichidităţile, în perioada mai 2008 - octombrie 2008 înregistrând pierderi de 1,5 miliarde de euro, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii  joi 18 decembrie, de către companie. Principalele motive sunt scăderea valorii de piaţă a proprietăţilor grupului şi criza financiară.

 Immoeast AG deţine 103 proprietăţi în România, de toate categoriile -sedii de birouri, malluri, ansambluri rezidenţiale, proiecte de spaţii industriale. Printre cele mai cunoscute se numără Iride Park, Polus Center Cluj (pe care l-a cumpărat în 2006 cu 210 milioane de euro), Polus Constanţa, S Park, Euromall Galaţi. La această dată, 23,7% din portofoliul grupului austriac se află în România.

 În total, Immoeast deţine 504 proprietăţi, evaluate la 10,9 miliarde de euro, majoritatea situate în Europa Centrală şi de Est.

19 December 2008