Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Investitorii au ieșit din umbră și pompează bani în piața imobiliară locală

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2261

Mult timp au stat în umbră şi au aşteptat semne clare că economia îşi revine, iar mediul economic este unul sigur, care le poate aduce profit. Acum, deţinătorii marilor bugete de investiţii au ieşit pe piaţă şi sunt dispuşi să cumpere orice proprietate de calitate la un preţ care încă mai aminteşte de criza imobiliară. Se caută terenuri pentru malluri, supermarketuri şi fabrici, se închiriază birouri şi se pregătesc noi ansambluri imobiliare. A doua parte a lui 2014 şi începtul lui 2015 se anunţă o perioadă bună pentru piaţa investiţiilor.

Investitorii au ieșit din umbră și pompează bani în piața imobiliară localăMarii 2014, un an bun în imobiliare. Dacă ştii unde să investeşti Semnalele de creştere, pe piaţa imobiliară, continuă să apară. Toate par să aibă aceeaşi concluzie: segmentul rezidenţial este, încă, cel mai ... jucători de pe piaţa imobiliară au prins curaj, ceea ce a oferit un avans considerabil pieţei imobiliare. Se cumpără terenuri, se închiriază birouri şi se pregătesc noi malluri şi supermarketuri. Proprietăţile de top sunt cele mai căutate, dat fiind faptul că încă se găsesc la preţ de criză şi oferă promisiunea unui profit remarcabil, pe termen lung.

Cele mai importante investiţii, de pe piaţa imobiliară din România, au crescut atât în termen de număr, cât şi în funcţie de valoare. Piaţa terenurilor a marcat un avans considerabil, fiind prospectată de marii investitori cu proiecte comerciale. Orice bucată de pământ aflată într-o zonă care poate atrage un număr important de clienţi se transformă într-o oportunitate de afacere.

„Retailerii, în special cei cu profil de construcţii sau Do It Yourself, sunt interesaţi să cumpere proprietăţi atât în oraşele principale cât şi în cele secudnare. Dar o altă nişă importantă este cea reprezentată de clienţii industriali, cei care vor să ridice fabrici. Dezvoltatorii imobiliari formează o a treia categorie şi vizează proprietăţi prime în marile oraşe”, arată un studiu CBRE.

Tranzacţiile de pe piaţa birourilor îşi păstrează titlul de „cele mai dinamice”

Tranzacţiile de pe Piaţa birourilor este una dominată de chiriaşi, dar profitabilă şi pentru dezvoltatori Piaţa birourilor a fost una dintre cele mai dinamice, din momentul în care s-a instaurat criza imobiliară. S-au făcut renegocieri, relocări, ... piaţa birourilor îşi păstrează titlul de „cele mai dinamice”, însumând 58% din volumul total. Investitorii interesaţi de acest segment vizează atât proprietăţile principale, cât şi pe cele secundare. Nu sunt neglijate nici măcar proprietăţile distressed. În acest context, estimările pentru anul acesta sunt optimiste.

„Randamentele sunt atractive, economia se află într-un stadiu pozitiv de evoluţie, iar cererea în creştere se resimte în fiecare trimestru. Putem spune astfel că există suficiente argumente pentru ca alte tranzacţii majore să fie încheiate în următoarele două-trei trimestre”, arată Răzvan Iorgu, direct general CBRE România.

Investiţiile de pe piaţa imobiliară locală au marcat un record de la debutul crizei. Cele 15 tranzacţii încheiate în prima parte a acestui an reprezintă cel mai mare număr după 2008. La nivel de piaţă, suprafaţa trazacţionată a fost de peste 220% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind 692.000 mp.

CITEŞTE ŞI: 2014, momentul de revenire al pieţei imobiliare? Cheia este în mâna băncilor Începutul acestui an este extrem de încurajator pentru jucătorii din piaţa imobiliară, iar vocile din piaţă estimează că 2014 va fi un an ... 2014, momentul de revenire al pieţei imobiliare? Cheia este în mâna băncilor


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video