Investitorii imobiliari susţin că măsuri precum reducerea TVA la 5% si programul Prima Casa încurajează contrucţia de locuinţe de proastă calitate, scrie Mediafax.ro.

15316-showthumb_resize.jpg"Guvernul nu vrea să lase cârma din mână şi vrea să aibă tot mai mult control pe această piaţă (imobiliară - n.r.). Rezultatul este prea multă legislaţie, o parte care nu poate fi aplicată. Guvernul îndrumă dezvoltatorii către un drum care nu e bun şi obligă să se vândă apartamente proaste. Dacă adăugăm şi birocraţia, interesul nostru moare în fiecare zi pentru noi investiţii", a declarat, într-un seminar de profil, Shimon Galon, directorul general executiv al GTC (Globe Trade Center).

Shimon Galon, reprezentantul uneia dintre cele mai importante dezvoltatori de pe piaţa locală a acuzat Guvernul că în sectorul imobiliar există prea multă legislaţie, iar obţinerea autorizaţiilor de construcţii durează foarte mult.

"Nu vrem să existe atât de multă legislaţie, toată lumea construieşte fără prea multe explicaţii. Nu este posibil să stai doi ani să obţii o autorizaţie de construcţii, lasaţi-ne să construim, după reguli, dar nu prea multe, altfel Bucureştiul va fi un oraş de mahalale, în loc să mergem înainte din punct de vedere al calităţii construcţiilor. Când aţi făcut TVA de 5% ne-aţi spus practic că nu putem să construim decât apartamente cu preţuri de până la 380.000 de lei. La fel a fost şi cu Prima Casă, ne-aţi obligat să construim locuinţe cu preţuri de până la 60.000 de euro şi asta a avut ca rezultat construcţia de apartamente proaste", a explicat Galon.


Sursa

25 November 2010