Preţul locuinţelor construite prin programul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), care urmează a fi vândute către chiriaşi, a fost stabilit în urma licitaţiilor făcute de autorităţi în ultimele 6-8 luni şi s-a luat în considerare preţul la care se poate construi o locuinţă în locul celei vândute, a anunţat ministrul secretar de stat Ioan Andreica.

sursa:capital.ro„Am încercat să ne apropiem de valoarea de înlocuire, adică cu cât poţi construi un apartament în locul celui vândut, la care se adaugă TVA. Am stabilit în proiectul care este astăzi supus dezbaterii în Parlament ca odată pe an să reactualizăm valorile de vânzare", a declarat Andreica, în cadrul unui seminar pe teme imobiliare, organizat de IMOPEDIA.ro.

Potrivit acestuia, în cazul unui apartament cu două camere, dacă împarţi preţul stabilit la 27.000 de euro la suprafaţa construită, care este în jur de 70-80 m, rezultă un preţ pe metru pătrat de circa 400 euro.

Număr mic de solicitări

„Locuinţele construite prin ANL nu sunt de performanţă maximă. Finisajele sunt ieftine, astfel nu cred că preţul este sub piaţă", a menţionat Andreica.

Adrian Crivii, directorul general al companiei de evaluare Darian, consideră că în multe situaţii apartamentele nu vor putea fi achiziţionate nici la aceste preţuri, pentru că persoanele care stau cu chirie la ANL nu au venituri îndeajuns de mari încât să acceseze finanţare.


 

Sursa

18 February 2010