Ion Ion, fiul milionarului Ion Ţiriac, are planuri mari. El vrea să extindă afacerea imobiliară de care se ocupă în cadrul companiei deţinute de tatăl său şi să construiască o sală polivalentă la nord de Bucureşti, în oraşul Otopeni.

15143-thumb_514_x_1000_4595-308491-ioniontiriac.jpgIon Ion Ţiriac îşi ridică, încet, dar sigur, un adevărat imperiu în Băneasa şi în OtopeniProiectul pe care Ion Ion Ţiriac vrea să-l dezvolte la Otopeni este extrem de ambiţios, mai ales într-o perioadă de criză.

"În apropierea fostului Metro Otopeni, dorim să investim într- un centru comercial care va include blocuri de locuinţe şi o sală polivalentă. Acolo discutăm de o investiţie de peste un miliard de euro, pe care o vom realiza împreună cu un partener care a mai realizat astfel de proiecte", a declarat Ion Ion Ţiriac pentru Ziarul Financiar. Proiectul dezvoltat de Ţiriac Holding vine să sprijine o altă investiţie imobiliară care l-a avut ca artizan pe Ion Ion Ţiriac: cartierul Stejarii din Băneasa, care e deja finalizat.

În Băneasa vrea şi un club de fiţe

Destinate iniţial vânzării, imobilele din Băneasa au ajuns să fie scoase la închiriat, fiind considerate, de către potenţialii clienţi, oarecum izolate pentru nişte apartamente la bloc (sunt situate într-o pădure).

Construcţia unui astfel de centru la doar câţiva kilometri distanţă, cu spaţii destinate competiţiilor sportive şi spectacolelor, ar putea scoate din amorţeală zona de nord, care e într-o continuă cădere, de la începerea crizei economice. Ţiriac jr crede că acest nou model de business e de viitor în România şi tocmai de aceea se gândeşte să ridice în Băneasa un club de fiţe de 20 de milioane de euro, însă acest lucru nu se va întâmpla, probabil, înainte de 2014. Aceste proiecte l-ar putea transforma pe Ion Ion Ţiriac în "regele imobiliarelor" din zona de nord a Capitalei.


Sursa

18 November 2010