Omul de afaceri Ion Sturza, fostul director general adjunct al Rompetrol şi fost premier al Republicii Moldova, va începe până la sfârşitul acestui an prima fază a proiectului imobiliar de pe fosta fabrică de mobilă Libertatea din Cluj-Napoca.

24416-sturza_926b7a6827.jpgFribourg Development, firma prin care Sturza dezvoltă proiectul de 26 mil. euro, a desemnat câştigătorul proiectului arhitectural pentru reconversia fabricii în parc tehnologic. Concursul a fost câştigat de arhitecţii Chapman Taylor din Marea Britanie.

„Până la sfârşitul acestui an intenţionăm să demarăm prima fază a proiectului, respectiv reabilitarea şi finisarea clădirilor B şi C ce totalizează aproape 7.000 de mp de spaţii pentru birouri, cafenea şi alte facilităţi. Derularea a fost concepută în faze distincte, astfel încât locatarii primelor clădiri date în folosinţă să nu fie afectaţi de dezvoltarea ulterioară a proiectului”, a declarat Sturza, preşedintele Frigourg Investments.

La sfârşitul acestei luni, în 25 aprilie, dezvoltatorul va organiza un eveniment deschis publicului în care vor fi expuse propunerile arhitecturale pentru Liberty Center Technological Park. Vor fi expuse selecţii relevante din toate proiectele participante, respectiv Chapman Taylor (Marea Britanie), Arhimar (România), Boros Tudor (Germania), Graphos (Portugalia), Planwerk (România) şi Studio Valle Architetti (Italia).

Proiectul este amplasat pe terenul de 45.000 mp ce a aparţinut fostei fabrici Libertatea din zona centrală a Clujului. Complexul va cuprinde 22.000 mp de spaţii de birouri, săli de expoziţie, centre de sport, zone de food & beverage şi o clinică medicală.

Ion Sturza (52 de ani) ocupă poziţia 69 în ultima ediţie a Top 300 Capital cu o avere estimată la 85-90 mil. euro.

 

Sursa

19 April 2012