Ionuţ Negoiţă, proprietarul Rin Grand Hotel şi al mai multor ansambluri de locuinţe din Bucureşti, vrea să renunţe la construcţia unui mall în sudul Capitalei. În locul acestuia va fi ridicat un spital, destinat serviciilor de turism medical.

sursa:capital.roPresat de problema obţinerii fi­nanţării şi de concurenţa în creştere de pe piaţa spaţiilor comerciale, omul de afaceri Ionuţ Negoiţă intenţionează să renunţe la dezvoltarea unui mall (aflat în construcţie până la etajul al treilea) în apropierea proiectului rezidenţial Confort Park şi a hotelului Rin, ambele deţinute împreună cu fratele său, Robert Negoiţă, deputat PSD. În schimb, vrea să reconfigureze acest imobil în spital privat. „Acum, realizăm un studiu de fezabilitate pentru acest spital.

Trebuie să gândim foarte bine mişcarea", spune Negoiţă. Proiectul la care vrea să renunţe Ionuţ ar necesita investiţii de 110 milioane de euro. Lucrările de construcţie a complexului, care includea 150.000 mp de spaţii comerciale şi de birouri, au fost demarate în august 2008, însă au fost stopate la sfârşitul anului trecut, din cauza crizei.

Competitori de temut

Cât succes ar fi putut avea acest centru comercial şi de birouri, în condiţiile în care pe piaţa de profil din Bucureşti concurenţa se ascute prin apariţia mega-complexurilor comerciale AFI Palace Cotroceni (76.000 mp), dezvoltat de AFI Europe, precum şi a Sun Plaza (80.000mp), aparţinând duoului franco-austriac EMCT şi Sparkassen Imobilien? Extrem de mici, dacă luăm în considerare şi amplasamentul nu foarte fericit ales pentru viitorul mall.

Însă fraţii Negoiţă au mizat pe acea zonă, unde deţin 50 de hectare de teren cumpărat cu preţuri cuprinse între 50 şi 200 de euro/mp, bazându-se pe dezvoltarea explozivă a Bucureştiului din perioada 2004-2008. Dar criza le-a dat peste cap planurile; zona în cauză a rămas mai puţin dezvoltată, nefiind aşadar prea ofertantă pentru a motiva continuarea construcţiei iniţiale.



Sursa

24 February 2010