Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă, care deţine împreună cu fratele său Robert Negoiţă Rin Grand Hotel şi mai multe ansambluri de locuinţe din Capitală, estimează să vândă, anul viitor, 350 de locuinţe cu preţuri cuprinse între 49.000 şi 91.000 euro.

22103-negoita_rp_2_76539dac15.jpgEste doar unul dintre obiectivele pe care le urmăreşte pentru 2012 şi care vizează proiectele dezvoltate segmentul de locuinţe. "Anul viitor, continuăm procesul de transformare a Rin Grand Residence, din hotel în apartamente. Investiţia este de 6-7 milioane de euro şi ar trebui să fie gata undeva în toamnă. Am vândut deja 60-70 din totatul de 400", spune Ionuţ Negoiţă.

Tot pe acest segment, Negoiţă aminteşte de o clădire începută în 2008 şi care trebuia să fie două turnuri de birouri, legate între ele cu o altă clădire: un mall. Construcţia a fost oprită la etajul al treilea şi va fi reluată în primăvară. "Am renunţat la ideea de birouri, proiectul urmând să fie transformat într-unul de locuinţe. Vor fi în jur de 300, iar preţurile situate între 700 şi 1.000 euro pe metru pătrat", explică omul de afaceri.

În prezent, acesta a spus ca are disponibile 470 de locuinţe, unele în curs de reconfigurare. "Cele de la Rin Grand vor fi puţin mai tentante pentru că au o serie de facilităţi", subliniază el. În total, în 2009 şi 2010 Negoiţă spune că a vândut 750 de locuinţe, urmând ca 2011 să însemne alte 350 de unităţi, pentru anul viitor fiind estimată vânzarea unui număr similar de apartamente - "tot în jur de 350". Preţurile acestor apartamente sunt cuprinse între 49.000 şi 91.000 euro.

Referindu-se la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), care, recent, a pus sechestru pe 58 de apartamente în vederea recuperării unui prejudiciu de 45 mil. euro, conform informaţiilor din presă, Negoiţă a explicat: "este o problemă mai veche, pe care ne-am asumat-o, eu şi fratele meu. Ei vor să valorifice acele apartamente, iar noi ne vedem de treabă". Locuinţele sechestrate sunt situate în Popeşti-Leordeni, cartierul Confort City (Splaiul Unirii).

Cât despre celelalte activităţi ale grupului de firme, acesta a amintit de renovarea hotelurilor pe care le deţine (Rin Grand şi hotelurile Confort), inclusiv cele de la Otopeni, renovare pe care o va finaliza în vara anului viitor. Pentru 2012, estimează o uşoară creştere a businessului, continuând optimizarea cheltuielilor. "De când a venit criza, am luat anumite măsuri de aliniere la cerinţele pieţei. Sunt bani mai puţini şi cererea mai restrânsă. Bineînţeles că şi preţurile au scăzut", spune el.

În ceea ce priveşte domeniul hotelier, Negoiţă a subliniat că s-a prăbuşit cu peste 40%, după venirea crizei. Pentru 2011, omul de afaceri estimează o cifră de afaceri de 40 - 42 milioane de euro la nivel de grup (RIN Group), după ce primele trei trimestre ale acestui an au însemnat o cifră de afaceri de 31 milioane de euro.


Sursa

17 November 2011