Dobanzile la credite si depozite se vor reduce la fel de repede cum s-a facut si ajustarea deficitului de cont curent, iar cand romanii vor reveni dupa vacanta vor gasi rate mai mici, considera guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu.

Isarescu: Cand se vor intoarce din vacanta, romanii vor gasi dobanzi mai mici"Parerea mea este ca dobanzile se vor ajusta la fel de repede precum s-a facut ajustarea deficitului de cont curent.

Cand se vor intoarce din vacanta, romanii vor gasi dobanzile ajustate", a spus joi Isarescu, in cadrul seminarului " Romania FinancialForum", organizat de MEDIAFAX si BNR.

El a mai aratat ca exista baza, astfel incat, consumul, cu partile lui bune, sa isi reia cresterea.

"Nu vad de ce ar trebui sa stimulam suplimentar creditarea", a explicat Isarescu. El a mentionat ca oricum stimularea creditarii nu trebuie sa se faca pe aceleasi baze.

Potrivit BNR, creditul acordat sectorulului privat, in special in ceea ce priveste imprumuturile catre firme, si-a incetinit semnificativ cresterea, dinamica anuala a acestuia atingand minimul ultimilor sapte ani, atat la nivel agregat, cat si pe componente.

 

 

 

 

Sursa

2 July 2009