Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a făcut o mişcare surprinzătoare luna trecută: a contractat un credit în lei, echivalentul a 155.000 euro, pentru a-şi cumpăra un apartament în bloc. Nu este vorba despre orice bloc, ci despre un ansamblu rezidenţial de lux, aflat în insolvenţă.

26320-bloc_isarescu.jpgMugur Isărescu a făcut o achiziţie surprinzătoare, luna trecută: şi-a cumpărat un apartament în Bucureşti, dar l-a finanţat printr-un credit contractat de la UniCredit Țiriac. Împrumutul guvernatorului este de 700.000 lei, adică aproximativ 155.000 euro.

A optat pentru un credit în lei pentru a nu-şi asuma niciun risc, întrucât împrumuturile în valută comportă anumite riscuri. Aşa cum a îndemnat şi populaţia să-şi facă credite în moneda în care este plătită, guvernatorul a optat pentru lei, pentru că are venituri în lei. Asta înseamnă fără riscuri", a afirmat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Apartamentul, situat la Arcul de Triumf, are o suprafaţă de 120 mp, un living şi două camere, cu câte o baie fiecare, la care se adaugă două terase. Locuinţa este de lux, doar că ansamblul în care se află este pe lista celor care au intrat în insolvenţă, la începutul acestui an: Alia Apartments. Mugur Isărescu pare să fie unul dintre puţinii clienţi care au crezut în proiect, de la construcţia lui încoace. Ceea ce este interesant este faptul că proiectul a fost finanţat chiar de UniCredit Țiriac, aceeaşi bancă ce i-a acordat şi guvernatorului creditul.

Isărescu mai deţine, împreună cu soţia, o casă de locuit cu suprafaţa de 260 de metri pătraţi, în comuna Gruiu, sat Siliştea Snagovului, precum şi o casă de vacanţă, de 88,8 metri pătraţi, în judeţul Vâlcea.

CITEȘTE ȘI: Economiile lui Isărescu în bănci nu depășesc 190.000 euro. Unde își ține guvernatorul BNR banii?


11 September 2012