Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Isărescu îşi ţine banii la BCR, Citibank şi ING. Pe ce bănci au pariat ceilalţi şefi din BNR?

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3175

Agenţia Naţională de Integritate a decis să desecretizeze băncile în care oficialii BNR au încredere. Astfel, acum este lesne de observat unde îşi ţine Isărescu banii, precum şi care sunt băncile cu care lucrează ceilalţi şefi din BNR. Potrivit acestor informaţii, BCR este numitorul comun al tuturor liderilor Băncii Naţionale. Aceste informaţii au fost catalogate drept periculoase de către oficialii BNR, care spun că România, printre ultimele opţiuni în preferinţele investitorilor străini Investitorii străini nu mai sunt dispuşi să îşi asume riscuri, având în vedere situaţia economică tulbure a Europei. Astfel că ... influenţa pe care o pot avea asupra românilor reprezintă un risc pentru sistemul bancar.

Isărescu îşi ţine banii la BCR, Citibank şi ING. Pe ce bănci au pariat ceilalţi şefi din BNR?Guvernatorul Mugur Isărescu a ales să lucreze cu trei bănci: Citibank, BCR şi ING. În aceste trei bănci, el a depozitat aproximativ 730.000 lei (echivalentul a 160.000 euro), aproape 15.000 euro şi încă 15.000 dolari. Astfel, este clară preferinţa guvernatorului de a economisi în monedă naţională, sfat pe care Isărescu face apel la calm: BNR are bani suficienţi pentru a evita orice motiv de panică bancară Panica bancară, una dintre primele manifestări în timpul oricărei crize financiare, este un fenomen pe care BNR îl ţine sub control ... bancherii cu vechime îl oferă fără de greş clienţilor.

Viceguvernatorul BNR Cristian Popa a optat de asemenea pentru a-şi împărţi economiile între mai multe bănci, chiar mai multe decât Isărescu. Două dintre ele coincid, este vorba despre ING şi BCR. Celelalte două sunt UniCredit Țiriac şi Barclays Bank.

Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR, a ales Bancpost şi BRD pentru depozitarea economiilor. El are cinci conturi curente şi patru depozite bancare deschise la aceste bănci. În total, economiile lui sunt de aproximativ 105.000 euro şi 980.000 lei (220.000 euro).

Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, actualul ministru de Finanţe, a pariat toate cărţile pe BCR, după cum arată Care sunt averile imobiliare ale demnitarilor din guvernul Ungureanu? Noii membri ai Guvernului nu par a fi pasionaţi de investiţiile imobiliare. Cel puţin nu în nume propriu, după cum demonstrează declaraţiile ... declaraţia lui de avere. Banii lui se împart în titluri de stat, aproximativ 2,2 milioane lei (echivalentul a 490.000 euro) şi încă 200.000 euro.

Nicolae Dănilă, membru în Consiliul de Administraţie al BNR, a ales Banca Transilvania şi BCR. Potrivit declaraţiei de avere, acesta are un cont cu 4,4 milioane euro, trei conturi de 625.000 euro şi două de câte 200.000 euro. Acestea sunt însă conturile secundare, căci cel mai mare cont al lui Dănilă are o valoare totala de peste 17 milioane lei (aproximativ 3,7 milioane euro). La toate acestea se adaugă încă 7 milioane lei (1,5 milioane euro) din alte conturi şi fonduri de investiţii.

Isărescu acuză băncile de dorinţă necumpătată de câştig Mugur Isărescu rămâne ferm în ce priveşte noile reglementări impuse de Banca Naţională, chiar dacă instituţiile financiare nu par să fie ... Numele băncilor cu care lucrează oficialii BNR au fost ţinute secret până acum, din motive lesne de înţeles. Desecretizarea lor reprezintă un pericol pentru sistemul bancar, arată oficialii BNR.

ANI ne-a surprins cu o premieră: afişarea băncilor în care îşi depun economiile executivii din BNR, în vârf cu guvernatorul. Desigur, pentru averea guvernatorului, căci despre declaraţia de avere este vorba, nu are nici o relevanță unde îşi plasează banii economisiţi. Dar pentru public, acest fapt poate să induca tentaţii care să denatureze concurenţa în sistemul bancar”,  a declarat pentru Gandul.info consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

 

CITEȘTE ȘI:  Unde în România se pot câştiga cei mai mulţi bani? România rămâne una dintre ţările cu cel mai mare potenţial din zonă, iar acest lucru se resimte dincolo de criza economică. Beneficiile ... Unde în România se pot câştiga cei mai mulţi bani?

 
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video