Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Isărescu: Mă aştept ca dobânzile la creditarea în lei să scadă în perioada următoare

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2844

Dobânzi mai mici la creditele în lei pentru populaţie şi companii. La asta se aşteaptă în următoarea perioadă guvernatorul BNR. Totul ţine însă de încredere, a mai spus Isărescu.

sursa: news20.ro"Mă aştept ca dobânzile la creditarea în lei, atât pentru populaţie, cât şi pentru companii, să scadă, cel puţin spre nivelul nostru, în perioada următoare, dacă vor avea încredere. Totul este o chestiune de încredere", a declarat Isărescu, citat de NewsIn.

El a spus că, în prezent, bancherii stau cu dobânzile la credite la 12% în timp ce dobânda BNR este de 6,25% şi se plâng că BNR nu stimulează creditarea.

"Mai avem o problemă şi îi aştept pe dânşii (n.r. - pe bancheri) să văd cum reacţionează... stau cu dobânzile la creditarea în lei cu mult peste dobânda noastră şi în timpul acesta mai apar în presă şi ne explică faptul că BNR nu stimulează creditele în lei. Ce poate să facă o bancă centrală ca să stimuleze creditul în lei? Fie reduce dobânda şi noi o avem şi dobânda de pe piaţa monetară şi dobânda noastră cu mult sub ceea ce practică dânşii la creditele în lei. Noi suntem pe la 6%, ei sunt pe la 12%. Când auzi de la un bancher două lucruri contradictorii: piaţa e plină de lei şi BNR nu face nimic să stimuleze creditele în lei, te întrebi cât de corect este mesajul. Sunt lucruri conflictuale", a mai declarat Isărescu.

Acesta susţine că sunt două motive pentru comportamentul bancherilor: neîncrederea şi fragmentarea pieţei.

"Eu cred că sunt două, nu au avut încredere în trecerea acestui impas cu inflaţia şi au avut toate motivele să nu aibă încredere şi faptul că nu avem încă o piaţă care să se lege foarte bine, iar bancherii se fragmentează între dânşii. Dobânzile în piaţă sunt unde sunt, dar lichiditatea este zonală, iar unii au prea multă şi alţii prea puţină", a spus Mugur Isărescu.

Citeşte şi

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video