Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Isărescu: Nu ţintim un nivel de curs, dar încercăm să nu stricăm intervalul de echilibru existent

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1742

BNR apreciază că rata de schimb se situează în prezent într-o zonă de echilibru şi urmăreşte ca măsuri „nechibzuite" să nu dăuneze, fără a urmări un curs de echilibru, a declarat luni guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu.

Curs valutar„În ianuarie, situaţia internaţională, în maniera în care va evolua ea, situaţia fluxurilor de capital va conta foarte mult (pentru decizia BNR de politică monetară). Spun situaţia fluxurilor de capital, şi nu curs, pentru că nu vreau să dau sentimentul că ţintim un anumit nivel de curs. Ne uităm la o zonă de echilibru a cursului, care există în acest moment, şi nu vrem s-o stricăm prin mişcări nechibzuite", a declarat Mugur Isărescu, citat de agenţia Mediafax.

Leul se tranzacţionează luni pe piaţa interbancară la cotaţii apropiate de 4,3550 lei/euro. În acest an, moneda naţională s-a depreciat cu 1,5% în faţa euro, cursul de referinţă de vineri anunţat de BNR plasându-se la 4,3497 lei/euro.

Cel mai ridicat nivel din acest a fost înregistrat joi, când BNR a anunţat un curs de 4,3585 lei/euro. Această cotaţie reprezintă maximul ultimelor 16 luni şi s-a plasat aproape de maximul istoric, de 4,3688 lei/euro.

Consiliul de Administraţie al băncii centrale a redus săptămâna trecută, pentru prima dată în ultimul an şi jumătate, rata dobânzii de politică monetară, cu 0,25 puncte procentuale, de la 6,25% la 6%, dând astfel un semnal pentru revigorarea creditării şi susţinerea creşterii economice.

Analiştii contactaţi de Mediafax se aşteaptă ca trendul de reducere a dobânzilor să continue, în paşi mici, de câte 0,25 puncte procentuale, şi în prima jumătate a anului viitor şi să fie asociat şi cu scăderi ale ratei rezervelor minime obligatorii în lei.

CITEȘTE ȘI:  Isărescu acuză băncile de dorinţă necumpătată de câştig Mugur Isărescu rămâne ferm în ce priveşte noile reglementări impuse de Banca Naţională, chiar dacă instituţiile financiare nu par să fie ... Isărescu acuză băncile de dorinţă necumpătată de câştig


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video