Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Isărescu încurajează piața imobiliară, ca motor al economiei

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3313

Mugur Isărescu se bazează pe piața imobiliară pentru o economie sustemabilă. Dar nu pe orice segment, ba chiar în niciun caz pe zona rezidențială, ci pe infrastructură. Acesta a fost întotdeauna și rămâne unul dintre cei mai importanți indici de progres economic. Iar faptul că se lucrează la Centura Capitalei este unul dintre cele mai importante semnale pentru guvernatorul BNR.

drumuriInvestițiile în infrastructură fac economiile să crească sustenabil, iar România nu face excepție de la această regulă. Problema este că în România, lucrările de infrastructură sunt întotdeauna lăsate pe ultimul loc. Iar după ce că sunt puține, mai sunt și în scădere. Cu toate acestea, guvernatorul BNR găsește mesaje încurajatoare în activitatea prezentă a sectorului imobiliar.

Dacă vrem echilibru pe termen lung, trebuie să stimulăm PIB-ul potențial. Infrastructura, cercetarea, dezvoltarea. Aici ar trebui investit. Am văzut că se lucrează de zor la Centura Capitalei. E cel mai de încredere indicator”, explică Mugur Isărescu.

Sectorul rezidențial este mai activ dar, din păcate, aceste clădiri au o productivitate redusă. Și totuși, economia crește puternic, chiar mult peste potențial, explică Isărescu. Motiv pentru care BNR face apel la moderație, mai ales în privința consumului.

Țara s-a așezat bine în Europa, importurile merg ușor, s-au așezat. Poziția noastră era mult mai discutabilă. Când dă un preț să meargă în sus, apare imediat importul. E și bine e și rău. Dar cât timp deficitul de cont curent e scăzut, presiunile cererii excesive se diminuează. Nu mai avem aceeași sensibilitate a prețurilor la excesul de cerere. Dar nu putem să ne permitem să avem exces de cerere și să-l și stimulăm mai departe”, explică Isărescu.

Cât despre cursul de schimb, acesta nu ar trebui să sufere mari schimbări. Cel puțin nu în privința leului. Dacă acesta s-ar întări, competitivitatea românilor pe piețele externe ar fi pusă în pericol. Importurile sunt favorizate de un leu mai puternic.

„Vin prietenii noștri din Polonia și Ungaria și se dovedesc mai competitivi. Nu avem nevoie de o apreciere a cursului. Când se apreciază creează efecte limitate, când se depreciază poate să creeze și panică”, explică Isărescu.

Un alt pericol este reprezentat de creșterea salariilor. O creștere a salariilor la stat, va conduce la creșterea salariilor în mediul privat, chiar dacă acest lucru se va întâmpla mai lent. Guvernatorul solicită prudență și pe acest segment.

CITEȘTE ȘI:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video