Pana in prezent, 77 de centre comerciale au fost dezvoltate in Istanbul. Cel mai mare si cel mai recent, Forum Istanbul, are 265 de magazine si o suprafata inchiriabila de 175.000 mp.

Cel mai recent mall inaugurat in Turcia, Forum Istanbul Shopping Center , ocupa, in prezent, si titlul de cel mai mare centru comercial din tara, avand o suprafata inchiriabila de circa 175.000 mp.

Forum Istanbul este amplasat la intersectia autostrazilor E5 and TEM (Trans – European Motorway) si a fost deschis in toamna anului trecut.

Centrul comercial totalizeaza 265 de magazine. Principalele ancore sunt Ikea, Real hypermarket, Decathlon si Praktiker, la care se adauga magazine precum: C&A, Mark&Spencer, Zara, Mango, Stradivarius, Bershka, Oysho, Starbucks si Motivi.

De asemenea, retailerul suedez de fashion H&M (Hennes&Mauritz) a anuntat ca va deschide in toamna primul sau magazin in Turcia in cadrul Forum Istanbul Shopping Center.

Pana in toamna anului trecut, titlul de cel mai mare mall din Turcia a fost detinut de Istanbul Cevahir (foto), cu o suprafata construita de 420.000 mp, fata de cei 495.000 mp construiti pe care ii are Forum Istanbul.

Cevahir a fost dezvoltat de Cevahirler Group si a absorbit o investitie de 250 milioane de dolari, fiind amplasat in cartierul Sisli. La doi ani de la deschidere, in 2007, dezvoltatorul a vandut centrul comercial companiei de investitii St. Martins, in schimbul sumei de 750 milioane de dolari.



Sursa

2 August 2010