Grupul italian Nusco, care detine pe piata locala o fabrica de usi si ferestre, precum si mai multe investitii in sectorul imobiliar, a amanat pentru a patra oara inceperea lucrarilor de constructie la proiectul rezidential Luca Stroici.

Incepand cu sfarsitul anului trecut, reprezentantii grupului au avansat trei termene de incepere a proiectului de locuinte: primavara acestui an, iulie si apoi luna septembrie. In prezent, reprezentantii Nusco apreciaza ca lucrarile de constructie a locuintelor vor demara in prima parte a anului 2010.

„In acest moment asteptam aprobarea autoritatilor pe planurile de constructie optimizate pe care le-am elaborat. Estimam ca lucrarile de constructie vor fi demarate in prima jumatate a anului viitor, iar vanzarile vor incepe dupa doi ani de la inceperea constructiei", a declarat, pentru Wall-Street, Michele Nusco, CEO al grupului italian.

Proiectul rezidential va cuprinde 42 de apartamente, de 2-4 camere, la un pret de 2.200-2.800 de euro/metru patrat. Valoarea investitiei este estimata la sase milioane de euro.

Cel mai avansat proiect imobiliar al grupului italian este cladirea de birouri si spatii de retail Nusco Tower (zona Barbu Vacarescu). Cladirea va avea o suprafata construita desfasura de 24.000 de metri patrati si un regim de inaltime de parter plus 19 etaje. In prezent, constructia Nusco Tower a ajuns la nivelul al 18-lea.

„Lucrarile de constructie evolueaza conform planului stabilit, cladirea va fi gata in aprilie 2010. Suntem in discutii avansate cu potentiali clienti si suntem increzatori ca pana la finalizarea constructiei spatiile vor fi aproape in intregime preinchiriate", spune Nusco.



7 October 2009