Situat foarte aproape de kilometru 0 al Capitalei, Izvor este fără doar şi poate una dintre zonele bine cotate ale Capitalei. Locuitorii din această parte a Bucureştiului beneficiază de o serie de avantaje notabile, precum apropierea de centru, de magazine, restaurante, cluburi, teatre sau spitale. Toate aceste avantaje fac din Izvor un loc ţintit de cei care vor să închirieze o locuinţă.

29082-img_0624.jpgIzvor a rămas una dintre cele mai profitabile şi active zone ale pieţei imobiliare bucureştene, spun agenţii imobiliari.

“Izvor este o zonă cu personalitate, o zona atât istorică, cât şi modernă în acelaşi timp. Întâlnim aici atât imobile construite la începutul secolului XX, cât şi către sfârşitul lui. De asemenea, întâlnim şi garsoniere de 18 mp, dar şi apartamente de 100-110 mp, uneori chiar mai mari” spune Daniela Padurariu, reprezentant PMA Group.

“Zona Izvor este o zona multiculturală. Este o zonă în care îşi desfăşoară activitatea mai toate tipurile de instituţii (de la bănci la pub-uri, de la universităţi la ministere). În zona Izvor nu predomină o categorie anume de vârstă, ori o categorie socială. Este o zonă destinată tuturor buzunarelor, tuturor pretenţiilor, tuturor claselor sociale” completează Mihaela Șerban,  manager Aisiel Group.

Poziţionarea face ca zona Izvor să fie una extrem de căutată de cei care vor să locuiască cu chirie într-o zonă centrală şi să beneficieze de avantajele acestui aspect. Preţurile garsonierelor se află în jurul valorii de 250 – 350 euro, iar apartamentele cu două şi trei camere au preţuri ce pleacă de la 350 euro şi pot ajunge la 450 euro. În cazul apartamentelor premium care beneficiază de suprafeţe mari şi finisaje superioare, chiriile pot ajunge chiar şi la 600 - 650 euro pe lună.

“Chiriaşii din această zona vin din toate păturile sociale, întâlnim deopotrivă studenţi şi angajaţi ai Guvernului” susţine reprezentantul Aisiel Group.

Și tot datorită poziţionării sale, putem spune că Izvor este un al doilea kilometru zero al Bucureştiului. De aici ne putem deplasa rapid în orice colţ al Bucureştiului, fie cu transportul de suprafaţă, fie cu cel subteran. Zona dispune de două parcuri, parcul Izvor şi Grădina Cişmigiu. În această parte a Capitalei găsim şi teatre, pub-uri, restaurante, cluburi, licee, spitale, facultăţi şi importante instituţii de stat.

Putem nota şi dezavantaje ale cartierului. Și aici amintim traficul aglomerat şi automat poluarea creată. Pentru cei care au maşini, parcarea nu este un lucru prea plăcut, iar  lipsa unei pieţe agroalimentare poate fi considerată de unii un alt dezavantaj.

CITEȘTE ȘI: 50.000 euro, o locuinţă în Piaţa Alba Iulia din Capitală


17 January 2013