În luna februarie a acestui an, Colliers a evaluat terenul la 21,9 milioane de euro, iar voci din piaţa imobiliară spuneau că IKEA ar fi interesată de dezvoltare în zona Policolor.

19081-fuziune_77446900.jpgTerenul de 13,8 ha reprezentintă jumatate din fosta platforma Policolor şi este situat chiar la staţia de metrou Nicolae Teclu şi are o deschidere de peste 400 m la bulevard. Pe cealaltă jumatate a platformei industriale a fost dezvoltat parcul de retail Policolor, din care fac parte Real Hypermarket, OBI, Metro şi, de curând, Decathlon.

Din punct de vedere urbanistic, terenul are în acest moment destinaţie industrială şi este nevoie de obţinerea unui nou PUZ pentru a dezvolta un proiect imobiliar.

"Nu întrevedem nici un risc de a obţine oricare din destinatiile de retail, rezidenţial, birouri sau hote pe acest teren, având în vedere locaţia şi infrastructură foarte bună din zona", potrivit reprezentanţilor diviziei de terenuri din cadrul Colliers International.

Grupul Policolor-Orgachim este deţinut de doză fonduri de investiţii: Romanian Investment Fund deţine 60% din participaţie, restul aparţinând fondului cipriot Reconstruction Capital II. Aceştia au demarat un amplu proces de restructurare a Policolor încă din 2009, axat pe vânzarea activelor "non-core" şi pe relocarea fabricilor. Surplusul imobiliar a fost scos la vânzare atât pe piaţa locală, cât şi în Bulgaria, cele două pieţe ale grupului.


Sursa

9 June 2011