Retailerul care a preluat magazinele Bricostore din România oferă 275 milioane euro pentru reţeaua de magazine Mr Bricolage. Retailerul britanic de bricolaj Kingfisher estimează că tranzacţia se va încheia până la sfârşitul anului financiar 2014-2015. Lanţul francez Mr Bricolage este prezent la noi în ţară cu trei puncte de lucru, în Bucureşti, Piteşti şi Iaşi.

33739-mr_bricolage.jpgCel mai mare retailer de bricolaj din Europa vrea să îşi extindă afacerile şi este în negocieri cu acţionarii lanţului francez Mr Bricolage, potrivit unui comunicat de presă.

Retailerul britanic Kingfisher vrea să preia 41,9% de la ANPF şi 26,2% de la familia Tabur, la un preţ de 15 euro/acţiune. Ulterior, gigantul britanic va lansa o ofertă similară către acţionarii minoritari. În consecinţă, valoarea trazacţiei ar ajunge la 275 milioane euro, sumă ce include şi datoriile deţinute de Mr Bricolage până la sfârşitul lui 2013.

  • Kingfisher este al treilea retailer de bricolaj la nivel mondial, cu peste 900 de magazine în 8 ţări din Europa şi Asia
  • Mr Bricolage deţine 81 magazine şi 435 francize în Franţa, precum şi 69 de unităţi în 10 alte ţări. În România, este prezent în Bucureşti, Piteşi şi Iaşi

Reprezentanţii Kingfisher au declarat că intenţionează să menţină reţeaua de francizori şi afiliaţi ai Mr Bricolage. Mai mult, membrii acesteia vor primi oferte îmbunătăţite. De asemenea, britanicii au mai spus că vor păstra echipa de management a lanţului francez, întrucât sunt mulţumiţi de rezultatele acestora de până acum. Întreaga tranzacţie va fi încheiată către sfârşitul anului financiar 2014-2015, după ce va fi aprobată şi de consiliul de concurenţă.

„Astfel am adăuga o a treia afacere complementară, puternică, pe lângă cele două branduri de succes deja deţinute de Kingfisher în Franţa. Menţinerea echipei excelente de management a Mr Bricolage în cadrul Kingfisher, preluarea unei operaţiuni internaţionale de franciză recunoscută şi de succes şi expunerea grupului la noi teritorii reprezintă o oportunitate atractivă de creştere", a declarat Sir Ian Cheshire, Group Chief Executive Kingfisher.

Kingfisher a mai achiziţionat recent reţeaua Bricostore din România, de la Grupul Bresson, contra sumei de 75 milioane euro. Cele 15 unităţi vor fi redeschise în luna septembrie, sub brandul Brico Depot, potrivit reprezentanţilor companiei. 

CITEȘTE ȘI: Hipermarketurile Real vor deveni Auchan în mai puţin de un an

 

3 April 2014