Compania austriacă Krammer & Wagner a fost selectată de grupul financiar Immofinanz ca agent exclusiv pentru închirierea spaţiului comercial din cadrul mall-ului Maritimo Shopping Center (fostul Polus Center) pe care compania îl dezvoltă în Constanţa.

14691-cumparaturi_outlet_01_97b2eae76e.jpgDeocamdată s-a semnat un contract cu reţeaua franceză de hypermarketuri Auchan, care va deschide în a doua parte a anului viitor un magazin de 16.000 mp în cadrul centrului comercial. Negocieri se poartă şi cu cei mai activi retaileri de îmbrăcăminte şi încălţăminte din România, respectiv Decathlon, C&A şi H&M.

Denumirea mall-ului a fost schimbată după ce Immofinanz a preluat proiectul de la compania maghiară TriGranit. Şi structura acestuia a suferit unele modificări. Acum suprafaţa închiriabilă de 50.000 mp va fi împărţită pentru 130 de unităţi comerciale. Mall-ul va dispune de 2.200 de locuri de parcare atât exterioare, cât şi acoperite, şi va fi inaugurat în a doua jumătate a anului 2011.

Proiecte de 225 mil. euro, oprite

Immofinanz a anunţat recent că România rămâne cea mai dificilă piaţă pe care activează, deoarece aici se confruntă cu rate mari de neocupare şi scăderi constante ale chiriilor. Grupul austriac are cea mai mare expunere pe piaţa românească, respectiv 10,5%, fără a lua în considerare Austria. Immofinanz are pe piaţa locală proiecte „îngheţate" a căror valoare se ridică la 224,6 mil. euro.

Valoarea celor 50 de proprietăţi pe care grupul le deţine în România este de 957 mil. euro, din care valoarea proprietăţilor generatoare de venituri este de 599,6 mil. euro. Valoarea lucrărilor pe care compania le are în derulare la nivel local este de 56,6 mil. euro.

Krammer & Wagner activează atât pe segmentul de consultanţă, cât şi pe cel de dezvoltare. În România, compania are în dezvoltare, în parteneriat cu Atrium European Real Estate, trei mall-uri în Arad, Constanţa şi Bucureşti. Valoarea de investiţie a acestora a fost estimată înainte de criză la 380 mil. euro, însă toate cele trei proiecte au intra în conservare.


Sursa

1 November 2010