În două săptămâni vom putea ajunge din Bucureşti la Aeroportul din Otopeni în maximum o oră, chiar şi la o oră de vârf. Ministerul Transporturilor pregăteşte introducerea unui tren pe ruta Gara de Nord-Otopeni şi retur, cu punct de oprire la Corbeanca. Singurele staţii vor fi Gara de Nord şi Corbeanca.

La avion cu trenul spre OtopeniLa Corbeanca urmează să fie amenajată o parcare şi o staţie pentru autobuze pentru călătorii care vor fi preluaţi din şi înspre terminalul Aeroportului Otopeni. Trenul va circula cu o frecvenţă de o oră dus-întors.

"Din punctul de plecare Corbeanca şi până la Gara de Nord călătorii vor face aproximativ 25 de minute" susţine Constantin Axinia, subsecretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Preţul unui bilet pe ruta Gara de Nord - Corbeanca - Otopeni va costa 6 lei.

"Vom încerca să includem în permisul CFR şi preţul biletului de autobuz pentru cele doar cinci minute de transport din şi înspre Aeroportul Otopeni", a declarat, pentru NewsIn, Constantin Axinia, subsecretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

La Aeroportul Otopeni se va face un ghişeu pentru vânzarea de bilete CFR,  de unde călători îşi vor putea cumpăra bilete.

Proiectul a fost iniţiat încă din 2006 chiar de către actualul ministru al transporturilor, Radu Berceanu, dar nu a putut fi realizat la acea dată. A fost reluat acum deoarece autorităţile consideră că vor reuşi să fluidizeze traficul în partea de nord a Capitalei.

Linia de cale ferată există. Aşa că este nevoie să se construiască doar un punct de oprire la Corbeanca. Proiectul va costa aproximativ 6.000 de lei.

10 February 2009