Alegere. Faptul ca exista finantare nu inseamna ca este usor de ales locuinta potrivita, mai ales in conditiile unei oferte diversificate.

La casa sau la bloc?Casa pe pamant sau apartament la bloc? Multi isi pun aceasta intrebare atunci cand decid sa-si achizitioneze o locuinta.

In prezent, data fiind si scaderea preturilor la terenuri, cel putin in zonele limitrofe ale Capitalei, si a preturilor materialelor de constructii, cele doua tipuri de proprietati au ajuns la valori, in unele cazuri, aproximativ egale.

Motivele pentru care o persoana opteaza pentru una dintre cele doua locuinte sunt diverse.

Casa pe pamant, confortabila si sigura

Alexandru Murar este un tanar bucurestean care a ales sa-si cumpere un teren si sa-si construiasca o casa in regie proprie.

"In prezent, sunt cu casa «la rosu» si, privind in urma, la costurile de pana acum, imi dau seama ca am cheltuit o suma aproximativ egala cu valoarea unui apartament cu trei-patru camere localizat intr-un cartier marginas al orasului, in timp ce casa pe care am construit-o, pe langa faptul ca am realizat-o dupa propriul gust, este mult mai spatioasa", spune tanarul.

 

 

Sursa

5 August 2009