Se dezgheata tranzactiile cu apartamente odata ce preturile ajung la jumatate fata de maxim?

sursa:www.romanialibera.roPe site-urile de anunturi imobiliare au inceput sa se inmulteasca anunturile de "cumparare" a unor apartamente vechi care sa se incadreze ca pret in programul guvernamental "Prima casa", dupa ce preturile au scazut cu aproape 50% in ultimii doi ani si dezvoltatorii fac presiuni asupra Guvernului pentru a directiona garantiile doar catre achizitia de locuinte noi.

"Apartament 2 camere cumparam, tineri casatoriti, decomandat, etaj intermediar, in sectorul 4 sau 6, plata prin credit (prin programul prima casa - dosar aprobat), exclus intermediari", se arata intr-un anunt publicat pe un site de profil.

"Eu nu am putut aplica pana acum, iar aceasta este ultima luna cand as putea cumpara prin «Prima casa» in actualele conditii. As vrea sa cumpar o locuinta veche, ca este mai ieftina, iar acest program ma ajuta ca avansul, dar si dobanda sunt mai mici.

Am fost la banca sa depun dosarul si sper sa ma incadrez pana la 15 februarie. De aia am si dat anunt. Voi contacta si o agentie", a declarat Catalin T., 34 de ani, care lucreaza in IT si a dat un anunt prin care se arata dispus sa plateasca maxim 60.000 de euro pentru un apartament cu doua camere, confort 1, intabulat, in zona Titan Policlinica.

 


 

Sursa

14 January 2010