Lucrările la parcarea de la Universitate urmează să fie finalizate, la nivel suprateran, până la sfârşitul acestui an. Tot atunci vor fi aduse înapoi şi statuile. Apoi, se va lucra exclusiv finisaje şi instalaţii. Per total, parcarea subterană urmează să fie gata în prima parte a anului viitor.

Sursa: hotnews.roPrimarul General, Sorin Oprescu, a verificat astăzi stadiul lucrărilor la parcarea subterană de la Universitate. El estimează că până la sfârşitul anului vor fi finalizate lucrările de structură şi speră ca cele patru statui, care sunt mutate temporar în parcul Izvor, să fie reamplasate la Universitate.

Sunt mulţumit de stadiul lucrărilor, se lucrează 24 de ore din 24, astfel încât disconfortul bucureştenilor să fie cât mai mic. Încercăm să ne încadram în timp în aşa fel încât să terminăm în primul trimestru al anului următor. Dacă vremea ne va permite, la sfârşitul anului, cele patru statui vor fi din nou aici. Sper ca în martie 2012 aici să poată parca maşini", a spus Sorin Oprescu.

În acest moment se plănuieşte amenajarea exterioară a parcării. Fiind vorba despre o lucrare publică, se vor alege prin concurs cei care vor realiza această lucrare.

"În prezent, partea de structură exterioară este realizată în proporţie de 100% şi se lucrează în momentul de faţă la structura internă. În ceea ce priveşte zona de suprafaţă a parcării, din data de 30 august a fost lansat, pe site-ul PMB şi site-ul OAR un concurs de idei, iar în luna octombrie vom avea şi câştigătorul concursului.", spune Bogdan Hreapca, directorul general al Direcţiei de Investiţii şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Parcarea de la Universitate are trei niveluri subterane, cu o capacitate de 420 autoturisme şi 21 motociclete. Suprafaţa terenului este de 8.507 mp, iar suprafaţa desfăşurată pe cele trei niveluri este 14.025 mp.

CITEŞTE ŞI:



20 September 2011