Ediţia de mai a târgului imobiliar Project Expo se caracterizează prin reduceri consistente. Aproape toate firmele prezente au apelat la această metodă pentru a-şi vinde produsele. În unele cazuri, preţurile afişate sunt cu câteva mii de euro mai mici decât preţurile de vânzare, ba chiar se şi negociază.

24722-pe.jpgIndiferent de cât de mult au scăzut preţurile în perioada de criză, reducerile din cadrul târgurilor imobiliare sunt o tradiţie la care nu se poate renunţa. Beneficiile pe care acestea le aduc sunt considerabile, atât pentru clienţi, cât şi pentru vâzători.

Ne-am dat seama că există o anumită reticenţă a oamenilor pentru târguri. O explicaţie este faptul că, cel puţin în zona online, este un târg imobiliar permanent. În plus, sunt foarte multe târguri în România, mult mai multe decât în alte ţări. Aşa că am decis ca, în această perioadă delimitată de timp, să venim cu aceste reduceri”, spune Giulio Angheloiu, manager Premier Service.  

Reducerile aplicate transformă preţurile caselor în preţuri de apartamente, iar preţurile apartamentelor în preţuri de garsoniere. Astfel, se găsesc case de peste 100 mp, cu grădină, ce se vând la 55.000 euro. Mai mult, clienţii care îndrăznesc să ceară un preţ mai bun de atât, au şanse să îl şi primească.

Preţul este mai mic decât cel afişat în broşuri sau pe panourile de promovare. Chiar dacă pe aceste materiale scrie că locuinţele se vând la 60.000 euro, preţul actual este de 55.000 euro, negociabil. Clienţii se pot folosi deci cu uşurinţă şi de programul Prima Casă”, spun oficialiiConfort Village.

Reduceri mari pentru clienţii dispuşi să cumpere off-plan

Cele mai însemnate reduceri sunt pentru clienţii care se încumetă să plătească integral şi în avans pentru locuinţele care urmează să se construiască. Astfel, prin discounturi majore, clienţii sunt încurajaţi să creadă din nou într-o strategie de vânzare comună înainte de criza imobiliară: tranzacţiile off-plan.

Reducerile sunt în special pentru imobilele care nu s-au vândut în ultimul timp şi anume cele care nu există în acest moment sau sunt în stadii incipiente de dezvoltare. Avem exemplul Lotus, unde apartamentele cu două camere costă 28.700 euro, pentru clienţii care vor să plătească integral acum şi să se mute în patru luni în apartamentul lor. Există formalităţi care să asigure banii clientului”, spune Giulio Angheloiu.

Pentru clienţii care preferă totuşi să îşi cumpere acelaşi apartament prin rezervare şi achitarea sumei integrale la final, preţul creşte la 36.000 euro. Practic, este o economie de peste 7.000 euro, mult mai mult decât ce ar oferi o dobândă bancară, în cazul în care banii ar sta într-un depozit, în aceste patru luni de până la construcţie, spun reprezentanţii proiectului.

Casele de la periferia Bucureştiului, puternic promovate de vânzători

Un alt proiect în care preţul este mai mic decât cel afişat este Springville. În acest caz, pentru o casă cu o suprafaţă de 150 mp, două niveluri şi complet utilată, preţul este de 69.000 euro, comparativ cu 72.500 euro (în ambele cazuri, TVA este inclus).

Este un proiect mare, de zeci de vile, pentru care dezvoltatorul ne-a anunţat să scădem preţul în perioada târgului. Complexul este situat departe de agitaţia oraşului, în zona Adunaţii-Copăceni”, spune reprezentantul Springville.

Tot pentru cei interesaţi să se mute la casă, există promoţii şi în cartierul Atlantic, situat aproape de ieşirea din Bucureşti, pe şoseaua Alexandriei. Acolo se vând apartamente în vilă, care au preţul redus de la 96.900 la 78.000 euro, TVA inclus. Este vorba despre un apartament de 135 mp, situat pe un întreg nivel al vilei, plus un loc de parcare inclus în preţ. 

CITEȘTE ȘI Vilele care produc bani: se găsesc în Bucureşti, sunt libere şi pot fi folosite integral sau partiţionat

 

11 May 2012