Noi oferte de finanţare directă la dezvoltator: 125 de rate pe 126 de luni sau închiriere cu promisiune de cumpărare pe o perioadă de cinci ani şi cu posibilitatea a primii banii pe chirie înapoi, dacă nu o pot cumpăra ulterior.

7519-vlad.jpg"Pentru că riscurile unui rent to buy au tot fost discutate şi pentru ca oamenii încă nu au încredere în sistemul bancar şi chiar în dezvoltatori, am lansat, în cadrul tIMOn, o ofertă care nu implică absolut niciun risc: Be Igloo oferă cumpărătorilor posibilitatea de a achiziţiona prin rent to buy, cu menţiunea că, la final, daca nu îşi pot lua un credit de la bancă sau nu îşi pot vinde apartamentul nou, îşi vor primi banii înapoi. Sistemul rent to buy funcţionează cu un avans de minim 10%, cu o chirie lunară care se consideră rată timp de cinci ani şi cu posibilitatea de a plăti restul sumei în următorii cinci ani. Desigur, acest sistem se aplică la cei care nu isi pot lua acum un credit de la banca si au nevoie de o locuinţă sau la cei care nu vor să vândă acum locuinţa veche. Noutatea absolută este că, dacă, la sfârşitul celor cinci ani, chiriaşul demonstrează că nu îşi poate lua un credit sau nu are cum să facă rost de suma de bani datorată, îşi va primi banii de avans înapoi", declară Nimrod Zvik, director de marketing Be Igloo.

Un alt dezvoltator, Alf Company a lansat, cu ocazia tIMOn, un sistem inovator de plată pentru locuinţele din ansamblul Citylights Pipera: 120 de rate pentru 125 de luni.
Preţurile promoţionale ale Citylights în cadrul tIMOn sunt 46.834 euro pentru o garsonieră şi 69.678 euro pentru un apartament cu două camere.

Impact SA are de asemenea un sistem inedit de discount pentru clienţi: „Cumpăraţi cu baxul, nu cu bucata; nu un apartament, ci o scară de bloc, împreună cu prietenii. Cumpărătorii au două avantaje: e mai ieftin şi când trec pe palier îşi salută vecinii cu plăcere", afirmă Dan Ioan Popp, preşedinte al C.A. Impact SA.

Această ediţie tIMOn este deschisă până mâine, duminică 11 octombrie, ora 19,00, la World Trade Center.

10 October 2009