0-228-realitatea.gifUn teren în valoare de câteva milioane de euro, acoperit de gunoaie şi de adăposturi improvizate. Pe malul lacului Văcăreşti locuiesc ilegal pe o adevărată mină de aur zeci de familii de romi. Primăria sectorului 4 a încercat de mai multe ori să îi evacueze pentru a construi un parc uriaş sau un teren de golf, dar planurile au fost abandonate pe rând.

Cartierul de pe marginea Lacului Văcăreşti adăposteşte câteva zeci de famiilii. În timp ce părinţii caută fier vehi, copiii se joacă printre gunoaiele aruncate la întâmplare. Cei mai mulţi stau aici de ani de zile. Autorităţile au încercat să îi gonească dar ei s-au întors de fiecare dată.

Nu vor să se întoarcă acasă deşi nici Bucureştiul nu le oferă mare lucru. Nu au acte de identitate şi trăiesc mai mult din alocaţiile copiilor.

Un metru pătrat în zona lacului Văcăreşti costă cam trei sute de euro. Dacă ar putea să folosească terenul, primăria sectorului patru ar avea profit de milioane de euro. De aceea, luni va încerca din nou să ii evacueze pe cei care stau aici ilegal

Sursa

4 March 2007