Lucrările pentru lărgirea la patru benzi a Șoselei Berceni din sectorul 4 al Capitalei vor rezolva și problema inundațiilor care apar în zona IMGB, la fiecare ploaie torențială. Astfel, autoritățile locale vor construi o rețea pentru preluarea apei pluviale pe o porțiune de 1,6 km. Conducta care va capta apa de ploaie va fi montată în afara carosabilului, pe partea dinspre linia de metrou, iar gurile de scurgere vor fi amplasate la marginea șoselei.

42313-berceni.jpg

“Am preferat să facem noi această investiție de aproximativ 2,5 milioane de lei, pentru a nu mai fi nevoie de intervenții după terminarea lucrărilor. Pe porțiunea respectivă nu a existat niciodată o astfel de rețea și de aceea se produceau inundații, la fiecare ploaie abundentă”, a explicat primarul sectorului 4, Daniel Băluță. 

Pe parcursul celor 1,6 km vor fi realizate 38 de guri de scurgere și 37 de cămine de vizitare, astfel încât preluarea apei să fie eficientă, iar eventualele intervenții pentru rezolvarea problemelor apărute la instalație să fie cât mai facile. Conform proiectului, noua rețea va fi montată prin foraj orizontal și va face legătura între capătul rețelei existente la intrarea pe Șos. Berceni și instalațiile de captare ale IMGB, suficient dimensionate pentru a face față întregului debit din zonă.

Șoseaua Berceni face parte din proiectul Primăriei Sectorului 4 de lărgire la două benzi de circulație pe sens, a trei artere importante de circulație, alături de Str. Turnu Măgurele și Str. Luică.

4 December 2018