Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Intrarea în vigoare a Legii insolvenței persoanelor fizice a fost amânată

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2752

Schimbare de plan. Legea insolvenței persoanelor fizice nu intră în vigoare astăzi, 31 octombrie, așa cum votase Parlamentul. Și asta pentru că președintele Klaus Iohannis a cerut Legislativului o reexaminare a legii deoarece actul normativ nu poate fi aplicat în absența unui cadru funcțional și organizatoric adecvat.

InsolventaPreședintele nu este de acord cu intrarea în vigoare a legii cu două luni mai devreme decât hotărâse Guvernul, respectiv pe 31 octombrie. Iohannis este de părere că perioada de timp nu este suficientă pentru ca toate instituțiile și autoritățile implicate în aplicarea legii să își desfășoare activitatea. Potrivit șefului statului, termenul nu oferă posibilitatea procedurii constituționale de adoptare, promulgare și publicare, fiind prea rapid trecută prin Parlament față de momentul în care ar trebui să intre în vigoare, și nici nu oferă suficient timp pentru pregătirea intrării în vigoare.

Totodată, președintele este de părere că actul are impact negativ și asupra activității justiției, întrucât impune suplimentarea prealabilă și semnificativă a personalului instanțelor de judecată.

În acest sens, considerăm că în analiza deciziei de intrare în vigoare a Legii nr 151/2015 ar trebuie consultat Consiliul Superior al Magistraturii, în conformitate cu prevederile Legii nr 317/2004, replicată, cu modificările și completările ulterioare” susține Klaus Iohannis, președintele României.

Potrivit legii, românii care au datorii vor putea să își declare falimentul personal. Aceștia vor beneficia de două proceduri: una administrativă, care prevede că, în fața unei comisii de insolvență, își vor putea face un plan de reeșalonare a datoriilor pe o perioadă de cinci ani, și o procedură de lichidare în fața instanțelor de judecată.

Important de subliniat este că legea vizează persoanele fizice de bună-credință, ale căror datorii rezultă dintr-o activitate ce are ca scop satisfacerea unei nevoi personale. Spre exemplu: restanțele la furnizorii de utilități sau întârzieri la achitarea ratelor bancare. Așadar, legea nu se adresează celor care au dezvoltat o afacere ce are ca scop generarea de profit.

Principalele avantaje ale proiectului de lege:

- în cazul unor executări silite deja începute, acestea se suspendă odată cu declanșarea procedurii de insolvență pentru persoanele fizice;
- oprește acumularea de dobânzi și penalități în cazul întârzierilor de plată;
- protejează persoanele fizice, debitori de bună credință;
- toate creanțele devin lichide și exigibile;
- toate actele unilaterale ale debitorului nu mai produc efecte;
- asigură un echilibru între interesele debitorilor, persoane fizice, și cele ale creditorilor.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

macheta_pentagon.jpg
OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video