Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Licitaţiile pentru locuinţe executate, tot mai frecventate de timişoreni

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 8347

Proprietăţile executate silit sunt din ce în ce mai tentante pentru cumpărătorii din Timişoara. Numărul celor care frecventează licitaţiile pentru Cele mai ieftine şi cele mai scumpe locuinţe de la executări silite Preţul mediu al apartamentelor executate silit a scăzut sub pragul psihologic de 1.000 euro/mp. Vâlcea este de departe cel mai scump loc atunci ... locuinţe executate de bănci a crescut considerabil în ultima perioadă, susţin reprezentanţii agenţiilor imobiliare din Timişoara.

sursa: princeradublog.ro„Cel mai bine merge Licitaţiile pentru executări silite, mai scumpe decât cumpărarea unei locuinţe noi În Alba şi Bucureşti, apartamentele executate silit sunt scoase la licitaţie cu preţuri chiar mai mari decât în multe dintre ... segmentul licitaţiilor în primul rând, aici avem destul de multe realizări. Cei care au bani cash preferă să meargă la licitaţii, unde Darian: În 2011 vor continua executările silite, iar preţurile vor mai scădea Nici anul acesta nu pare să fie unul grozav pentru piaţa imobiliară din România, în viziunea reprezentanţilor companiei de evaluare ... preţurile sunt mult mai mici, costurile după adjudecare sunt zero, nu se mai plătesc taxe notariale. De asemenea, merge foarte bine segmentul comercial - cei care vor să investească în terenuri, în spaţii comerciale au început să cumpere. Pe celelalte segmente ale imobiliarelor sunt mai mult tatonări, pentru că sunt firme care au probleme cu diferite autorităţi de control" declară Andrei Văcaru, consultant imobiliar iMONDO.

Aşadar, sectorul comercial este din ce în ce mai căutat. Companiile încep să cumpere sau să închirieze spaţii care până nu demult păreau total neinteresante. Ce ar putea duce la o revenire a pieţei imobiliare? Preţurile apartamentelor rămân în continuare prea ridicate, în timp ce piaţa rezidenţială secundară este cea care beneficiază de ... Ce le atrage? Preţurile scăzute din ultima perioadă.

„Firmele doresc să achiziţioneze sau să Renegocierea chiriilor, un sport la modă Într-o piaţă imobiliară în care încă se vorbeşte frecvent de criză, oportunităţile nu sunt greu de găsit. Iar acum toată lumea, fie ... închirieze spaţii care nu erau foarte căutate până acum. Cel mai slab segment este cel al terenurilor, dar aici includ numai suprafeţele mici, deoarece pentru suprafeţele mari am observat un interes în ultimul timp din partea investitorilor" completează Simona Şchiopătu, acţionar şi administrator la Hitch & Mosher.

Fie iarnă, fie vară, chiriaşii caută locuinţe

Piaţa chiriilor este cea care rămâne relativ neschimbată, cu preţuri uşor diferite, dar cerere în continuare ridicată.

„Chiriaşii migrează, caută chirii mai mici, se mută mai mulţi într-un apartament, dar piaţa se mişcă" spune Ramona Cojocariu, agent de vânzări la Intermedius.

„Piaţa chiriilor a mers întotdeauna, iar momentul actual nu face excepţie. O garsonieră centrală se închiriază cu 180-200 euro/lună, iar preţul său scade spre 130 euro/lună în cazul unui amplasament periferic. În cazul unui apartament de două camere, diferenţa de închiriere nu este foarte mare între o zonă centrală şi una periferică, preţul mediu fiind de 200-250 euro/lună" susţine reprezentantul Hitch & Mosher.

Apartamentele cu trei camere nu sunt căutate în mod special pentru închiriere, doar că preţul lor nu este cu mult mai mare faţă de cele cu două camere. Şi în funcţie de zona în care se caută şi ceea ce se oferă, sunt clienţi care chiar dacă au cerut două camere se mută în apartamente cu trei camere pentru că diferenţa de preţ este mică.

Cele mai cerute zone:

Complexul Studenţesc

Zona Ultracentral

Zona de Nord

Vânzările de apartamente merg greu şi la preţuri mici

Timişorenii sunt interesaţi în general de locuinţele mai ieftine pe care să le poată cumpără prin programul Prima Casă.

„În momentul de faţă se vând apartamentele cu una-două camere şi s-au mai vândut şi câteva case. Preţurile sunt pe la 1.000-1.200/mp în centrul oraşului, iar spre periferie se resimte destul de mult diferenţa, fiind între 600 şi 800 euro/mp la apartamentele care se tranzacţionează. Sunt şi Criza de dinainte de criză: anii în care apartamentele costau 10.000 dolari şi profiturile erau colosale Profituri de 500% pe an, oameni rămaşi pe drumuri din cauza legislaţiei ambigue şi apartamente de câteva mii de dolari. Sună a junglă ... vânzători care cer mai mult, dar nu reuşesc să vândă" spune Ramona Cojocariu.

„Cele mai căutate au rămas apartamentele de două camere, cu o medie a preţului de 45.000-50.000 euro, dar sunt clienţi interesaţi şi de apartamente de trei şi patru camere, cu suprafeţe mari, în bugete de 80.000 euro" declară Simona Şchiopătu.

Cele mai multe tranzacţii se fac tot cu ajutorul creditelor bancare, dintre care programul „Prima Casă" este cel care conduce piaţa.

„Foarte mulţi cumpără cu ajutorul programului „Prima Casă", dar sunt şi clienţi care cumpără cu alte produse bancare, pentru că sunt şi oferte similare programului „Prima Casă", dar cu avans mai mare. Există şi clienţi cu banii jos, nu este o regulă generală. Dacă aş spune în procente, 30% sunt cu banii jos şi 70% sunt ceilalţi, dintre care 20% sunt prin credite ipotecare standard şi 50% cu programul „Prima Casă" continuă reprezentantul Hitch & Mosher.

Piaţa terenurilor continuă să fie blocată

Interesul pentru Preţurile terenurilor au ajuns la nivelul anului 2004, dar sunt în creştere Pentru piaţa terenurilor, anul 2010 a adus primele semne de ieşire din criză. După o perioadă în care nu mai mişca nimic pe acest segment, iar ... loturile de teren, în mod special pentru cele centrale şi ultracentrale, rămâne în continuare scăzut. Dacă înainte de Situaţia economică anevoioasă nu a schimbat dorinţa de împroprietărire Românii vor să se mute din oraş, la bloc sau casă, important este să fie ieftin. Aceasta este marea schimbare pe care a adus-o criza, dar ... criză acestea erau cele mai căutate, astăzi nici măcar nu se mai poate stabili un preţ de referinţă.

„În momentul de faţă nu aş putea să spun ce preţ are un lot de teren în centrul oraşului, deoarece nu s-a mai vândut nimic acolo. Sunt unii care încă mai cer 2.000 euro/mp, dar nu s-a încheiat nicio tranzacţie. La periferie variază în funcţie de urgenţa fiecăruia de a vinde. Sunt unii care cer 200-230 euro/mp, sunt unii care, pe aceeaşi stradă cer 100 euro/mp" susţine reprezentantul Intermedius.

„Cel mai puţin se tranzacţionează terenurile. În centru nu se prea vând. De vânzare sunt puţine loturi, la preţuri mari. Chiar acum avem în lucru o colaborare cu cineva care doreşte să Potenţialul de revenire a pieţei de birouri din Bucureşti, printre cel mai mare din Europa Piaţa de birouri din Capitală se numără printre pieţele europene cu cel mai mare potenţial de revenire pe termen scurt şi mediu. Şi asta pentru că ... construiască o clădire în zonă semicentrală şi, din păcate, preţul terenului scade foarte mult randamentul investiţiei şi atunci se mai gândeşte. La periferie un mp costă 80-100 euro, în funcţie de utilităţi şi de poziţionare. Aici au scăzut mult preţurile, dar tot nu sunt rentabile pentru cei care doresc să investească" declară Andrei Văcaru.

„Nu se poate cuantifica scăderea numărului tranzacţiilor din 2007 şi până acum, deoarece pe Timişoara nu exista nicio autoritate oficială care să poată furniza acest gen de informaţii. La noi şi la agenţiile imobiliare cu care colaborăm, tranzacţiile au scăzut sub jumătate. Preţurile au scăzut cu 40%, cu 50%, chiar şi cu 60%, depinde de sectorul la care ne referim" încheie consultantul imobiliar iMONDO.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai comentate stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video