Primul magazin din România al retailerului german Lidl va fi deschis la sfârşitul lunii ianuarie în cartierul Titan din Bucureşti, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro, a declarat Ştefan Dumitraşcu, arhitectul-şef al Sectorului 3, citat de Mediafax.

15617-lidl_diezerpoort_zwolle.jpg"Primul magazin Lidl din Bucureşti şi din România va fi construit în zona Barajul Dunării din Titan. Investiţia se ridică la 4,5 milioane euro plus preţul terenului, de 2 milioane. Terenul, cu o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, a fost cumpărat de la o persoană fizică", a spus Dumitraşcu.

El a mai spus că reprezentanţii Lidl au intenţionat să se retragă din România, după ce în momentul în care a început construcţia, în luna octombrie, mai multe ONG-uri au protestat faţă de începerea lucrărilor.

"Din momentul în care s-a săpat prima cupă de excavator acolo, a fost un scandal monstruos, cu oameni care au spus că e terenul lor. Am vorbit atunci cu cei de la Lidl, ei au fost absolut şocaţi de ceea ce se întâmplă, s-a spus că se distruge parcul Liviu Rebreanu, care nu exista. Că se măcelăreşte un cartier... Acolo era un teren viran, de unde acum un an şi jumătate am evacuat cu poliţia şi jandarmeria o şatră întreagă de cetăţeni care locuiau prin diverse cocioabe. Nu era niciun parc", a adăugat arhitectul.

"Cei de la Lidl au venit la mine în birou şi mi-au spus că erau pe punctul de a renunţa la această investiţie, care era prima din Bucureşti. Şi, evident, dacă nu îţi reuşeşte prima investiţie, greu le mai poţi dezvolta pe următoarele", a afirmat arhitectul şef al Sectorului 3.

"Suntem interesaţi de achiziţionarea de terenuri libere sau construite, cu suprafeţe cuprinse între 4.000 şi 8.000 de metri pătraţi, cu deschidere şi vizibilitate din artere de circulaţie bine frecventate şi cu posibilităţi bune de acces. De asemenea, luăm în calcul şi posibilitatea închirierii de spaţii comerciale cu suprafeţe de peste 800 metri pătraţi", a comunicat Lidl România la sfârşitul lunii noiembrie.


Sursa

14 December 2010