Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Lipsa de informaţie afectează bugetul: locuinţe privite cu neîncredere de români, tentante pentru străini

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5417

Tehnicile româneşti de construcţie sunt apreciate de ţările vestice dezvoltate, deşi ar părea greu de crezut la prima vedere. Constructorii români de case neconvenţionale, cum ar fi cele cu structură metalică sau de lemn, reuşesc să obţină mai multe comenzi în străinătate decât în România, deoarece clienţii de peste hotare sunt mult mai interesaţi de aceste produse.

Lipsa de informaţie afectează bugetul: locuinţe privite cu neîncredere de români, tentante pentru străiniLocuinţele cu structuri neconvenţionale au câştigat atenţia românilor, însă Sistemele alternative de încălzire a locuinţei scad puternic facturile, dar sunt neglijate din cauza investiţiei iniţiale Costul din ce în ce mai ridicat al gigacaloriei împinge românii către sisteme alternative de încălzire a locuinţei. Deşi cei ... reprezintă în continuare un concept relativ nou, privit cu destul de multă neîncredere de clienţii neiniţiaţi. Numărul cumpărătorilor creşte încet, dar constant, deoarece nu piaţa românească nu a ajuns la etapa în care să îmbrăţişeze cu uşurinţă idei arhitecturale noi. La momentul acesta, companiile care oferă şi astfel de produse se mulţumesc cu un număr relativ redus de contracte anual.

„Nu mai sunt reticenţe aşa de mari la clienţi, volumul vânzărilor ne-a convins în această direcţie. De exemplu, am dezvoltat un ansamblu rezidenţial de 49 case individuale şi le-am dat pe toate în trei ani de zile”, spune Elena Manea, reprezentant Confort Village.

Cererea nefiind la fel de mare ca în cazul caselor de cărămidă, constructorii români de locuinţe cu structuri neconvenţionale onorează comenzi din alte ţări. Companii care recunosc că acest gen de locuinţe a atras câteva zeci de clienţi în ultimii ani, pleacă în Franţa sau SUA să ridice cartiere întregi, pentru o piaţă educată complet diferit.

„În România, există ideea preconcepută că o casă cu schelet metalic este mai puţin rezistentă decât o locuinţă de cărămidă – nimic mai greşit! Sigur, nici furnizorii de servicii nu ar trebui să promoveze ideea că o astfel de locuinţă este „ În cazul unui cutremur major, asigurările s-ar putea dovedi absolut inutile, iar FNI ar părea doar un mic accident Piaţa asigurărilor din România a fost mereu una controversată. Înainte de criză se discuta mult despre abuzurile companiilor asupra ... mai sigură în caz de cutremur”. Adevărul este undeva la mijloc, iar clienţii din străinătate sunt mult mai informaţi despre aceste locuinţe, aşa că cererea este mult mai mare”, explică Virgil Șerbănescu, director New Home.

Deschiderea proiectanţilor faţă de aceste proiecte este un aspect cheie

Cum îţi ridici casă în două săptămâni? Locuinţele cu structură metalică, perfecte pentru clienţii grăbiţi Casele cu structură metalică reprezintă o soluţie ideală pentru proprietarii care nu sunt dispuşi să aştepte prea mult până să îşi vadă ... Casele cu structură metalică nu s-au bucurat de foarte multă credibilitate, dar nici numărul proiectanţilor români cu experienţă pe acest segment nu este ridicat. Metoda de calcul necesită mai multă atenţie în cazul construcţiilor neconvenţionale faţă de cea a locuinţelor tradiţionale, însă lucrurile se îmbunătăţesc de la un an la altul.

„Deschiderea vine din partea proiectanţilor, aici a fost problema cea mai mare. Ei au fost obişnuiţi cu construcţiile pe structură de beton şi a fost foarte greu să se adapteze pe structura de metal, care a fost o noutate pe piaţa locală”, spune Paula Gîrbovan, oficial Rugvity.

În ţările occidentale, lucrurile stau diferit, locuinţele neconvenţionale sunt privite cu mult mai multă încredere decât în România, iar specialiştii se adaptează mai repede la cerinţele clienţilor. Cum construiesc japonezii pentru a rezista la cutremure? Două dezastre naturale şi un accident nuclear într-o Japonie cu o economie fragilă, fără semne de ieşire din criză, înseamnă mai mult ... După tragedia din Japonia, ochii clienţilor străini s-au întors spre casele cu structură metalică. La acest tip de locuinţe, eforturile seismice sunt preluate prin întinderea profilelor metalice (contravântuiri, grinzi, stâlpi), structura de metal este suplă şi nu lucrează în timp. Garanţia este de „doar” 50 ani, însă producătorii asigură că o astfel de construcţie nu are moarte.

Segmentul a atras atenţia investitorilor străini, care cunosc beneficiile educării publicului

În timp ce companiile româneşti de construcţie şi-au pus speranţele în clienţii străini, există companii din străinătate care ştiu că tehnologia va prinde şi în România, au răbdare să educe piaţa şi speră să culeagă roadele peste câţiva ani. Investitorii străini care sunt familiarizaţi cu sistemul din ţările natale vizează potenţialul segmentului aici. Spre exemplu, un om de afaceri din SUA a cumpărat mai multe parcele de teren în România şi doreşte să investească într-un proiect de amploare. Băneasa, Alexandria sau Berceni sunt primele zone vizate, iar proiectul va fi promovat cu toate facilităţile.

„În România, toţi antreprenorii vor să scoată profit cât mai repede. Oamenii de afaceri din alte ţări au mai multă răbdare, privesc diferit piaţa, sunt interesaţi de reputaţie şi de satisfacerea clienţilor la fel de mult ca şi de profit. Sunt convins că locuinţele din lemn şi cele cu structură metalică vor fi, în timp, la fel de apreciate de clienţii români ca şi cele de cărămidă, deoarece Casa economică: investiţie iniţială ridicată, dar avantaje ulterioare incontestabile Casele ecologice presupun iniţial o investiţie însemnată, dar avantajele sunt incontestabile. Din ce în ce mai mulţi români au ... avantajele sunt incontestabile, explică managerul unei companii americane.

Tot pentru a câştiga clienţii de partea lor, dezvoltatorii caselor cu structură neconvenţională îşi completează serviciile punând la dispoziţia clienţilor servicii de peisagistică şi design interior, totul inclus în preţ.

CITEȘTE ȘI: Case fabricate şi împachetate în România, trimise către Anglia, Belgia sau Australia Piaţa imobiliară din România nu pare să îşi revină după şocul produs de criza economică. Deşi nevoia de locuinţe este uriaşă, iar ... Case fabricate şi împachetate în România, trimise către Anglia, Belgia sau Australia


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video