Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Locuinţa-salină, o investiţie sănătoasă

Publicat: | Sursa: Adevarul | Numar afişări: 15664

Amenajarea unei saline artificiale costă minimum 7.000 euro, iar investiţia se recuperează în cinci ani. Mulţi oameni s-au convins de eficienţa în vindecarea bolilor a respirării aerului salin la zeci de metri adâncime. Şi, cum românul este inventiv, a ales să îşi facă propria salină.

Locuinţa-salină, o investiţie sănătoasăUnul dintre cei care s-au gândit că nu are rost să cheltuiască bani pe tratamente împotriva astmului, când poate avea propria salină, a fost Nicu Sculeanu, din comuna Brezniţa de Motru. Mai mult de atât, şi-a transformat locuinţa în pensiune, ca să se bucure şi alţii de beneficiile sării aduse din Ocnele Mari.

Nicu Sculeanu spune că în tinereţe a văzut la cineva din Serbia o astfel de „clinică de speleoterapie"  şi astfel i-a venit ideea să-şi amenajeze salina artificială. Totul l-a costat în jur de şapte mii de euro. A tapetat beciul casei cu sare grunjoasă şi s-a apucat de tratat oamenii din sat de astm sau infecţii acute. 

Aceeaşi idee a avut-o şi Gabriela Stavăr, din Galaţi. La doi paşi de centrul oraşului a deschis o salină artificială în care localnicii, dar nu numai ei, vin să se vindece de boli respiratorii. Ideea i-a venit în 2006, când a citit un studiu din care a aflat că mulţi oameni din oraşul în care locuieşte suferă de astm datorită poluării de la combinatul siderurgic.

S-a documentat şi a făcut un plan de afaceri. Mai greu a fost că, la vremea aceea, toate băncile au considerat că afacerea va fi nerentabilă şi nu i-au aprobat creditul cerut pentru investiţie. În cele din urmă a făcut un credit de nevoi personale.

Copiii, principalii beneficiari

Lucrările de amenajare au durat şase luni, iar cele 33 de tone de sare necesare au fost aduse de la Târgu-Ocna. Deschiderea oficială a avut loc pe 6 ianuarie 2008. Sunt două „saline", una mai mică destinată copiilor şi alta pentru adulţi.

Ambele au pe pereţi cărămizi circulare din sare pură şi aparatură performantă de condiţionare a aerului, menită să asigure condiţii de microclimat identice cu cele dintr-o salină adevărată şi o temperatură constantă de 18-20 grade Celsius. Fiecare cameră este dotată cu plasme, iar adulţii au la dispoziţie o ceainărie în care se pot relaxa.

Regula impusă de Autoritatea Naţională de Sănătate Publică este ca adulţii şi copiii să nu aibă contact în timpul tratamentului, astfel încât există camere speciale pentru fiecare vârstă „Am investit până acum în construcţie peste 50.000 euro, pentru că am vrut ca totul să fie la standarde de cinci stele", spune Gabriela Stavăr.

Ea speră ca până la sfârşitul acestui an să îşi recupereze cheltuielile făcute, mai ales că are deja clienţi fideli care îi trec pragul zilnic. „Majoritatea oamenilor vin să se vindece de astm bronşic, alergii, răceli sau probleme imunologice, iar rezultatele se văd după câteva şedinţe.

Cei mai mulţi sunt copii,"  ne-a destăinuit directoarea centrului. Totuşi, ea crede că afacerea nu este una foarte rentabilă, pentru că oamenii nu sunt conştienţi de beneficiile tratamentelor.

Sare din Himalaya la poalele Carpaţilor


Şi la Buzău există o astfel de salină artificială. Valentin Ichim a fost convins de soţia lui că o astfel de investiţie merită să fie făcută, după ce a văzut la televizor o pensiune-salină din Focşani. Au chemat o firmă de la Oradea să le-o amenajeze, iar construcţia a costat în jur de 20.000 euro.

Au adus bolovani de sare pentru podea de la mina Praid şi calupuri cilindrice din acelaşi material de la Târgu-Ocna. Peste 30 de tone de sare au fost necesare în total. „Iniţial, am estimat că investiţia va fi amortizată în doi ani", spune Ichim. Dar, pentru că a vrut să le ofere mai mult vizitatorilor, a făcut cheltuieli suplimentare, care nu fuseseră prevăzute în buget.

Trend imobiliar

România este ţara în care se află cele mai mari saline naturale din Europa. Cu toate acestea, potenţialul lor turistic şi medical nu este exploatat la capacitatea reală. Salinele Praid şi Slănic sunt vizitate anual de turişti din Ungaria, SUA, Austria, Australia sau Thailanda, deşi amenajările sunt precare iar unităţile de cazare sunt cotate majoritatea la trei margarete. Cazarea în cele două staţiuni costă aproximativ 40 lei pentru o noapte.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
Comentarii (18)
#18. adi | 08.04.2013 | 22:26
0 (0/0)   
buna,as fi interesat si eu de o salina la domiciliu dar nu stiu cit ar costa ,daca sint firme in tara care sa construiasca si cu cit se construieste metrul patrat ?
#17. adrian | 29.12.2012 | 22:47
-2 (2/0)   
buna ,as dori sa deschid o salina artificiala ,ce aprobari sint necesare pt aceasta afacere,mersi.si daca sint firme specializate pt amenajarea unei saline artificiale
#16. farcas | 17.07.2011 | 11:09
0 (0/0)   
buna as dori si eu cartea on line,, SALINOTERAPIA LA DOMICILIU,, SI ,, AURUL ALB AL TRANSILVANIEI,, , AM PROBLEME CU RINITA ALERGICA, AS DORI DETALII DESPRE CABINA SALINA SI SALIN A TERAPEUTICA
VA MULTUMESC ANTICIPAT SI TOT RESPECTUL PENTRU STUDIUL DUMNEAVOASTRA
CU RESPECT VA DORESC SUCCES IN TOATE
#15. ANDREEA | 03.12.2010 | 16:00
0 (0/0)   
Eu am fost la al tip de salina, nu cu sare pe pereti - Salina Natalia. Ei folosesc un generator care imprastie sarea in atmosfera si aerosolii sunt uscati. Am scapat de problema care am avut-o cu micuta noastra printesa, dupa a 8-a sedinta! Merita sa incercati si voi!
#14. Ghica Tudorel | 30.09.2010 | 15:28
0 (0/0)   
S.C. MONDIAL TRANS-CONSTRUCT SRL
Oras. Pantelimon, str. Sf. Gheorghe nr. 20, Lotul nr. 832/49.1, Jud. Ilfov J23/83/2001,
CUI 11619550; www.salinapantelimon.ro; e-mail:salinapantelimon@gmail.com


OFERTA
,,SALINA PANTELIMON”

,,SALINA PANTELIMON“ este administrata de S.C. MONDIAL TRANS-CONSTRUCT SRL, J23/83/2001, CUI 11619550 , sediu social in Oras. Pantelimon, str. Sf. Gheorghe nr. 20, Lotul nr. 832/49.1, Jud. Ilfov , COD CAEN-8690 – Alte activitati referitoare la sanatatea umana, si este autorizata de Ministerul Sanatatii – Directia de Sanatate Publica Ilfov ;
,,SALINA PANTELIMON,, se afla situata in ORASUL PANTELIMON ,Str. SF. GHEORGHE , NR. 20, judetul ILFOV (strada cu Primaria Pantelimon – la FERMA ),si are o suprafata construita de 68,34 mp, ce cuprinde :
- Salina pentru copii , in suprafata de 34,36 mp, capacitate minim 10-15 persoane/ sedinta,
- Salina pentru adulti, in suprafata de 17,52 mp, capacitate minim 7-10 persoane/sedinta,
- Birou secretariat in suprafata de 12,92 mp,
- W.C. in suprafata de 3,54 mp.
La ,,SALINA PANTELIMON,, se ajunge cu MAXI-TAXI nr. 547 , care circula de la MAGAZINUL BUCUR OBOR pana la FERMA PANTELIMON, cat si cu auto propriu , ,,SALINA PANTELIMON,, dispunand de parcare proprie .
Pentru contact si programari la ,,SALINA PANTELIMON,,, se utitizeaza urmatoarele numere de telefon: 021.350.26.82 ; 0729.88.11.54 ; 0729.88.11.55 ; 0729.88.11.56 ; 0729.88.11.57 ; 0729.08.10.85 , sau la e-mail:salinapantelimon@gmail.com ; www.salinapantelimon.ro.
Tarife si abonamente:
- Copii: - 10 RON/ sedinta , abonament de 12 sedinte – 110RON, insotitorul copilului are gratuitate
- Pensionarii si studentii : - 15 RON/ sedinta , abonament de 12 sedinte – 165 RON, insotitorul pensionarului are gratuitate
- Adultii : -18 RON, abonament de 12 sedinte – 198 RON
,,SALINA PANTELIMON”- INFORMATII CONSTRUCTIVE SI DE FOLOSINTA

- alveola de aer curat, este realizată din folie etanşa ;
- panourile peretilor sunt din lemn de răşinoase, ale căror elemente de scândura sunt super finisate , fiind pastrate in culoarea naturala a lemnului ;
- panourile peretilor din lemn realizeaza circulatia libera, a aerului prin peretele de sare ;
- peretii SALINEI cat si structura de zidire pe vertical, au o dimensiune cuprinsa intre 25 si 80 cm , si sunt formati din 42 tone sare industrială bulgări, din Salina Slanic Prahova ( conform facturilor 31228/01.09.2010; 31273/03.09.2010 ; 31353/07.09.201031383/08.09.2010) , cu granulaţia 3 – 50 kg, metodă datorită căreia suprafaţa de contact a sării cu aerul este de cca. peste 300 de ori/m2 mai mare decât într-o salină de adancime;
- temperatura, este mentinuta constanta ,controlata digital, în limitele confortului termic 18 – 24 grade CELSIUS, fiind prevazuta cu system de aer conditionat ;
- valorile umidităţii relative, sunt menţinute controlat cu ajutorul unui termopsihrometru , între limitele de 45% - 70%;
- lipsa aproape totală a curenţilor de aer în interior;
- cantitatea de aerosoli salini ,sunt mentinuti între valorile terapeutice - minim absolut 1 gr/m3 - maxim absolut 37 mgr/m3 de aer ;
- pentru igiena si protejarea incaltamintei si imbracamintei , clientii primesc halite si papuci de nylon de unica folosinta.
- design propice destinderii , odihnitor si placut , salina este dotata cu sezlonguri, scaunele si bancute ,cu loc de joaca pentru copii si aparate fidness pentru adulti.
- retea wireless si internet , cat si sisteme video si audio , atat in salina pentru copii si pentru adulti , prin care copii vor asculta povestiri romanesti , iar adultii muzica simfonica de relaxare.
,,SALINA PANTELIMON” - INDICATII SI EFECTE MEDICALE
IMPORTANT: Expunerea corpului uman la atmosfera SALINEI, nu are contraindicaţii în condiţiile prescrise de exploatare!

Staţionarea în interiorul acesteia, se face cu uşa închisă, in termenii recomandaţi mai jos, sau cei recomandaţi de medicul curant , astfel:
- pentru persoanele sănătoase sau aparent sănătoase o expunere a organismului la atmosfera salină cca. 30 min/zi pentru obţinerea de rezultate de prevenţie şi mineralizare a organismului, timp de 12 - 18 zile o ****ă, care poate fi repetată ciclic la cca. 1 lună sau ori de câte ori este necesar .
- pentru tratarea de răceli uşoare (tratament complementar), între 30 şi 60 min/zi, timp de minim 12 zile .
- pentru astmatici, depinzând de gradul de manifestare a bolii, între 1 oră şi 4 ore/zi, timp 14 – 21 zile/****ă, ****ă care poate fi repetată ciclic, cu o durată de repaos de cca. 14 zile, sau ori de câte ori este nevoie .
- pentru diverse boli respiratorii, depinzând de gradul de manifestare a acestora, între 30 - 60 min şi 2 - 4 ore/zi, timp de 14 – 21 zile/****ă .
- în curele preventive, mai ales în perioadele de schimbare a anotimpurilor, când organismele sunt predispuse la îmbolnăviri, între 30 – 60 min/zi timp de min. 12 zile.
- în curele de remineralizare a organismului, în curele de întreţinere, în curele de relaxare, în curele refacere, în curele de prevenţie, etc. între 30 – 60 min./zi .
- ori de câte ori se doreşte min. 30 min./zi .

,,SALINA PANTELIMON,, Mecanismul inhalarii si acţiunea aerosolilor saline, la nivelul căilor respiratorii:
-Odată existând în atmosfera respirabilă, aerosolii sunt inhalaţi în mod natural de către curant pe ambele căi: nazal şi pe gură. Datorită proprietăţilor higroscopice şi a pierderii energiei termo-cinetice mai rapide aerosolii salini de dimensiuni cuprinse între 5 şi 10 µm, se depun pe căile respiratorii superioare:cavitatea bucală, cavităţile nazale, faringe.
-Aerosolii de mici dimensiuni, cei cu dimensiunile cuprinse între 0 şi 5 µm, trec prin căile respiratorii superioare, cu diametre mai mari şi trec în căile respiratorii inferioare, cu diametre mai mici, organele aparatului respirator inferior, laringe, bronhii, bronhiole, alveoli pulmonare.
-Prin absorţia de către aceste organe, aerosolii salini realizează acţiunile de dezinfecţie, fluidizare a mucoaselor, eliminarea toxinelor, refacerea elasticităţii membranelor celulelor, reducerea PH-ului pe ariile organelor de respiraţie, reducerea şi gruparea micro-organismelor iritante, etc.
Prin depunerea şi absorţia ionilor salini, la nivelul căilor respiratorii atât superioare cât cele inferioare, mai ales aerosolii de mici dimensiuni, conjugate şi cu proprietatea puternic higroscopică, ia naştere efectul de diluţie a depunerilor de impurităţi sau materie străină (inclusiv microorganisme) corpului uman, care prin prezenţa lor provoacă boli şi disfuncţii respiratorii, pornind de la simple răguşeli, bronşite şi chiar astm.
Retenţia mucusului şi îngroşarea acestuia pe căile respiratorii este o cauză importantă a multor boli respiratorii. Transportul şi consistenţa mucusului de pe tractul respirator este asigurat de către cilii existenţi. Atât atrofierea stratului de cili cât şi reducerea elasticităţii şi a mobilităţii acestora determină acumularea şi îngroşarea mucusului tractului respirator, îngreunarea şi obstrucţia fluxului de aer din şi înspre ****ămâni, răguşire, tuse, expectoraţie îngreunată, disconfort respirator, senzaţii de sufocare, etc. Vâscozitatea şi elasticitatea mucusului (şi a sputum-ului) sunt afectate atât de acumulările de materii străine corpului uman, cât şi de capacitatea de transport şi eliminarea acestuia din tractul respirator. Eliminarea facilă a sputum-ului determină şi eliminarea mai rapidă a germenilor patogeni şi a elementelor (micro-particule, micro-organisme) iritante.
În aceste condiţii, inspirarea de aerosoli salini este mai mult decât necesară, aceştia, prin absorţia lor, acţionând în primul rând direct asupra mucusului. Diluţia aerosolilor salini la nivelul mucusului, determină în primul rând, fluidizarea acestuia, facilitând expectorarea mai facilă. Fluidizarea mucusului duce implict la uşurarea respiraţiei, eliminarea secreţiilor obturante, eliminarea factorilor iritanţi, autocurăţirea organică şi durabilă a tractului respirator, anihilarea germenilor patogeni precum şi a efectelor inflamatorii sau iritante.

LA,,SALINA PANTELIMON”- TOATE INDICATIILE PRIVIND EFECTELE MEDICALE CAT SI INFORMATIILE CONSTRUCTIVE SI DE FOLOSINTA SUNT PREZENTATE SUB FORMA DE PLIANTE 100/50 CM , LA INTRAREA IN SALINA .
ASTEPTAM OFERTA DE COLABORARE, CU INSTITUTIA DVS..
VA MULTUMIM .

Data: 24.09.2010 Administrator,
Ghica Tudorel
#13. Salina SUSESI Timisoara | 02.04.2010 | 20:00
0 (0/0)   
Pt. LIVIU si MIRCEA
Pt. mai multe detalii trimiteti mail la office@salinasusesi.ro
#12. Salina SUSESI Timisoara | 02.04.2010 | 19:57
0 (0/0)   
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute. Pretul unei sedinte de terapie este 10 RON de persoana, iar pretul unui abonament de 12 sedinte de terapie este 100 RON (la 10 sedinte primesti gratuit 2 sedinte)
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
#11. Liviu | 30.03.2010 | 21:19
0 (0/0)   
Intradevar este ceva util si sanatos.Asteptam mai multe detali.
#10. Mircea | 29.03.2010 | 10:58
0 (0/0)   
Buna ziua,
Ne puteti spune care este metoda de aplicare a bolovanilor de sare pe pereti? Exista vre-un adeziv special?
Daca da, unde gasim acest adeziv?

Multumesc anticipat,
Mircea
#9. soso | 15.11.2009 | 18:03
0 (0/0)   
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro


Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl, Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la salina Praid si din Muntii Himalaya.

TARIFE 1. Copii (maxim 14 ani), pensionari
- 20 RON / sedinta
- abonament 12 sedinte - 200 RON (la 10 sedinte primiti 2 sedinte GRATUIT)
Un insotitor al copilului sau al pensionarului beneficiaza de intrare GRATUITA
2. Adulti
- 20 RON / sedinta
- abonament 12 sedinte - 200 RON (la 10 sedinte primiti 2 sedinte GRATUIT)

O sedinta de terapie dureaza 50 minute.
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un interval de circa 5-6 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu programare
Tel. 0725 217 077 ( pt informatii si programari)
#8. CRISTI | 16.10.2009 | 02:51
1 (0/1)   
"Toate aceste indicatii si modalitatea de a construi corect o salina artificiala vi se pot transmite gratuit prin internet...Profitati deci! Cu stima, ..."???????????

CUM,UNDE??
#7. calin dorgo | 08.10.2009 | 22:25
0 (0/0)   
Dorinţa colectivului nostru mureşean a fost de a avea câte o salină terapeutică în fiecare oraş. Avem peste 2 milioane de bolnavi cu afecţiuni respiratorii în ţară - în special copii. Colectivul nostru a îmbrăcat în veşmintele ştiinţei o idee a romanilor, veche de 2 milenii, colectiv format din Toma Cotoi, Dieter Schaeffer, Ioan Costa, Vasile Hărşan, Nelu Roman si Călin Dorgo, s-a străduit să aducă terapia salină cât mai aproape de pacient . Orice fel de salina este bună...şi cea de tip Roman, şi cea de tip Costa sau cea construita cu brichete de sare, cu condiţia ca în interiorul ei să se asigure o salinitate de 6-12 mg sare m3 /de aer, concentraţie existentă actualmente în salinele de adâncime! La suprafaţa pământului, acolo unde Omul este stapân, el nu poate fii mai prejos decât Natura! Salinele ţării noastre s-au format prin concentrarea sării unei SINGURE şi aceleaşi mări....Marea Sarmatică. Noi am îmbunătăţit doar microclimatul terapeutic al ei, ridicând temperatura la 18-22 grade Celsius, cea a aerului la umiditatea ideală - 55-70%, Sub salinitatea TERAPEUTICA de 6-12 mg de NaCl/m3, mini-salinele devin NON-TERAPEUTICE cu "aer nesărat". Cereţi aşadar personalului ce le deserveşte să vă prezinte un buletin de analiza a aerului! Salinitatea se poate determina prin cromatografie, spectrometrul indicând fără greş concentraţia ionilor de Natriu şi Clor din aerul încăperii terapeutice.Orice Serviciu judeţean de Protecţia Mediului vă pot ajuta sau chiar efectua acesta determinare.

După publicarea în anul 2005 a cărţii "Salinoterapia la domiciliu" , salinele au răsărit în ţara noastră ca ciupercile dupa ploaie. Singurele saline care au publicat însă în mod oficial (pe internet) valorile salinitaţii din camerele de tratament au fost cele "de tip Costa".

Dorinţa mea personală este ca şi celelalte peste 30 de saline din ţară să comunice şi să afişeze la vedere parametrii terapeutici (salinitate, umiditate, te
#6. Nicolae | 14.08.2009 | 17:24
0 (0/0)   
Cind am cautat un articol despre salina am gasit si aceasta fraza:

"Toate aceste indicatii si modalitatea de a construi corect o salina artificiala vi se pot transmite gratuit prin internet...Profitati deci! Cu stima, ..."

Cum as putea avea aceste informatii??
Multumesc
Nicolae Bata
nicolaebata@gmail.com
14 august 2009
#5. nicolae | 14.08.2009 | 17:22
0 (0/0)   
Cind am cautat un articol despre salina am gasit si aceasta fraza:

"Toate aceste indicatii si modalitatea de a construi corect o salina artificiala vi se pot transmite gratuit prin internet...Profitati deci! Cu stima, ..."

Cum as putea avea aceste informatii??
Multumesc
Nicolae Bata
14 august 2009
#4. calin dorgo | 27.07.2009 | 15:53
0 (0/0)   
Stimati colegi,
Salina din Tg.Mures deschisa in decembrie 2005, intr-un garaj, de dimensiuni 6x4 m, capacitate 60 pacienti pe zi, a necesitat aprox.1500 Euro investitii, nu uitati ca sarea din Romania e cea mai ieftina din Europa=1kg costa 2-3 lei, sau chiar mai putin, biletul de tratament costa 10 lei, (la copii, insotitorii, parinti aveau gratuitate) durata tratamentului era de 1-1,5 ore, investitia s-a recuperat in 11 luni. O astfele de salina "nu are moarte", poate dura si 50 de ani...deci dupa 1 an de recuperare a investitiei, urmeaza 49 de ani de beneficii.
Important este de a asigura concentratia salina terapeutica de 5-7 mg NaCl/m3 de aer (masurabila cu un salinometru sau prin titrare cu AgNo3) si a asigura un repaos de 12 ore a salii de tratament pentru re-salinizare.
Dr.Dorgo
#3. calin dorgo | 27.07.2009 | 15:39
0 (0/0)   
Dragii mei...
Bulgarii de sare gema din tara noastra au cu totii in compozitie cam 98-99% NaCl, restul de 1-2 % sunt alte saruri minerale (I,Br,K,Mg,S,Ca, microelemente) si material insolubil (pamant) iar aerosolii sarati dintr-o salina artificiala se formeaza prin ciocnirea moleculelor de apa si aer cu cristalele de sare ai peretilor din incapere, incapere in care exista in permanenta un curent circular de aer. Cu cat peretii, tavanul (stalacmitele sarate) sau podeaua din sare sunt mai anfractuoase!! (neregulate) moleculele de apa si aer interactioneaza (se sparg) mai intens cu multitudinea de creste microscopice ale celor de sare din cristalele peretilor incaperii si aerul "se sareaza mai puternic" (5-7 mg NaCl/m3 de aer), aerul devenind astfel TERAPEUTIC!!!. Daca peretii de sare sunt netezi si neetansi...atunci salinitatea interioara este minima (0,1-0,2 mg NaCl/m3 de aer si obtinem o salinitate non-terapeutica) iar efectul asupra pacientului este mai mult psihic!.Temperatura interioara a salinei trebuie sa fie cea de confort uman (18-22 gr.C), umiditatea de 55-65 %, luminozitatea adecvata iar incaperea trebuie sa fie etansa, ventilata si dotata cu o mini-cascada sau fantana arteziana petru umidifierea aerului.(e bine sa puteti monitoriza acesti parametri)
Toate aceste indicatii si modalitatea de a construi corect o salina artificiala vi se pot transmite gratuit prin internet...Profitati deci!
Cu stima,
Dr Calin Dorgo (calin_dorgo@hotmail.com)
#2. calin dorgo | 16.07.2009 | 19:57
0 (0/0)   
Stimati colegi si pacienti,
Puteti beneficia gratuit de cartea trimisa on-line "Salinoterapia la domiciliu" sau "Aurul alb al Transilvaniei" carte scrisa in anul 2005 de catre dr.Dorgo Calin, medic specialist in fizioterapie din Tg.Mures (vezi pe Google) cel care, impreuna cu dl.Nelu Roman (brevet OSIM) a creat prima salina terapeutica de suprafata din lume, dupa un studiu prealabil de 25 de ani.In aceasta carte veti putea afla experienta noastra asupra a 3000 de pacienti cu afectiuni repiratorii si mai ales modalitatea corecta si stiintifica de a construi o salina artificiala cu evidente efecte terapeutice.
Cu stima, dr. Dorgo Calin (calin_dorgo@hotmail.com
PS-veti putea afla detalii si despre cabina salina, salina terapeutica, cabana salina, hotelul salin, campingul terapeutic si "jacuzzi" salin
#1. Maier Cristina | 14.05.2009 | 09:09
0 (0/0)   
Esta o idee foarte interesanta,aceata cu locuinta-salina,prolifica si din punct de vedere al sanatatii,dar mai ales al turismului.As dori daca se poate mai multe detalii despre aceasta investitie si daca se poate poze,eventual mai multe detalii despre locuintele deja existente,in Motru si Galati>Va multumesc,cu stima Cristina Maier
Adauga comentariu
Nume:*
Email:
Comentariu:*
 Doresc sa fiu informat pe e-mail de aparitia unui nou comentariu la aceasta stire
NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul media.imopedia.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video