Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cât de des trebuie să zugrăvești locuința? Depinde de la cameră la cameră

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3916

Zugrăvitul locuinței este unul dintre cele mai simple moduri în care poți da un aer proaspăt locuinței și poți schimba radical modul în care aceasta arată. Dar dincolo de aspectul estetic, zugrăveala are un rol practic: acela de a proteja pereții. Tocmai de aceea, specialiștii spun că există un ritm în care pereții ar trebui zugrăviți, și în niciun caz nu trebuie să se ajungă la punctul în care se văd pete de mucegai pe ziduri. 

vopsit cameraZugrăvitul se face diferit, în funcție de destinația fiecărei camere. Astfel, bucătăria și baia, dar și camera în care sunt puse rufele la spălat și uscat sunt cele care au pereții cei mai solicitați, așa că acestea trebuie zugrăvite cel mai des. Mai mult, tot aici trebuie folosită vopseaua de cea mai bună calitate, special destinată acestui tip de încăperi.

Vopseaua pentru baie, bucătărie sau spălătorie trebuie să fie una care să reziste spălărilor repetate. Culoarea trebuie să reziste, să nu devină ternă și în niciun caz să nu se curețe sau să capete un aspect neplăcut. În bucătărie este bine chiar ca vopseaua să fie lucioasă”, explică Mihai Toader, designer interior.

Vopselele pe bază de apă sunt cele mai recomandate pentru aceste camere. Dar nu doar vopseaua este importantă, ci și modul în care aceasta este aplicată. Înainte de aplicare, peretele trebuie curățat temeinic, iar după aplicare, camera trebuie să fie permanent foarte bine aerisită. Dacă aceste condiții sunt respectate, atunci este posibil ca vopseaua să reziste pentru o perioadă de trei-cinci ani.

Holul și camerele copiilor sunt camerele unde pereții se deteriorează cel mai rapid

O altă zonă problematică într-o locuință, din punctul de vedere al zugrăvelii, este holul. Acolo, pereții se murdăresc și se zgârie ușor, așa că nu este exclusă necesitatea de a-i zugrăvi chiar și la doi-trei ani. în aceeași situație se află și pereții din camera copiilor.

Copiii sunt recunoscuți pentru pasiaunea de a-și exprima creativitatea pe pereți. acum însă există mai multe variante de a ține sub control aceste probleme. De la vopseaua ultraa-lavabilă, la vopseaua cu efect de tablă, pe care se poate scrie și șterge ori de câte ori este nevoie”, continuă Mihai Toader. 

În dormitoarele adulților sau copiilor mari însă, pereții rezistă cel mai mult timp între zugrăveli, până la cinci-șapte ani. La fel și în cazul livingului. În aceste camere, vopseaua se menține în stare impecabilă cel mai mult timp, dar fiind camerele cel mai des prezentate musafirilor, proprietarii ar putea simți nevoia de ceva nou mai des, iar o nouă vopsea este una dintre cele mai rapide și ieftine variante de modernizare. 

CITEȘTE ȘI: 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

macheta_pentagon.jpg
OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video