69 de apartamente noi au fost inaugurate astăzi în ansamblul de locuinţe pentru tineri construite în regim ANL din cartierul bucureştean Colentina.

15969-blocanl_-300x224.jpgAstfel, au fost inaugurate 20 locuinţe pentru tineri şi 49 pentru chiriaşii evacuaţi, după ce, în luna decembrie 2010, au fost inaugurate alte 97 unităţi locative din ansamblul care cuprinde un total de 166 de apartamente (76 garsoniere şi 90 apartamente cu două camere), beneficiarii fiind tineri cu vârsta de până la 35 ani, care îşi desfăşoară activitatea în sectorul 2 (117 locuinţe) şi persoane evacuate din locuinţe retrocedate (49 locuinţe).

La eveniment au participat Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu.

Ansamblul ANL din Colentina a fost construit în patru etape, fiecare bloc având patru niveluri plus mansarda şi un număr de 83 de locuinţe. Primele două blocuri au fost date în folosinţă în 2008, iar celelalte două la finalul anului trecut.

Valoarea investiţiei în construcţia celor două blocuri date în folosinţă la sfârşitul anului trecut se ridică la 20 milioane lei, câte 10 milioane lei pentru fiecare bloc. Primăria sectorului 2 a suportat cu două milioane lei investiţiile de viabilizare a terenurilor pe care se află cele patru blocuri ANL (pentru reţelele de gaze, apă, canalizare, electricitate şi telefonie amenajarea aleilor de acces şi construirea parcărilor de reşedinţă).

Pentru acest an, primarul Neculai Onţanu, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi cu Ministerul Apărării Naţionale, vor începe construcţia a circa 3.500 de apartamente sociale, dintre care 2.100 în oraşul Pantelimon, 1.400 pe strada Fabrica de Glucoză, iar restul pe strada Aurului.


11 January 2011