Locuintele construite prin ANL vor fi repartizate dupa noi criterii
GARDIANUL - 21.06.2005
 

Ministrul-delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, a declarat, ieri, ca saptamana aceasta se va stabili un set de criterii obligatorii privind stabilirea punctajului persoanelor care doresc sa beneficieze de programele Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL). "Printre criteriile avute in vedere se regasesc numarul de copii, starea civila si situatia locativa, care vor contribui la stabilirea punctajului", a precizat ministrul de resort.

Laszlo Borbely (foto) a spus ca in trecut, printr-o hotarare de Guvern, au fost stabilite unele criterii orientative si ca autoritatile locale au aplicat "in mod subiectiv" criteriile de departajare. "Un asemenea criteriu este locul de munca, care a permis celor care lucreaza la stat sau in mediul comunitar, ceea ce inseamna dupa citirea mea, Primarie sau Consiliu Local. Un criteriu subiectiv este cel privind veniturile, primind un punctaj mai mare cei cu venituri mai mari", a mentionat oficialul MTCT. El a mai precizat ca ministerul doreste aplicarea unor criterii "obligatorii si sociale". In acest an, vor fi finalizate circa 5.000 de locuinte pentru tineri.

In Banat a inceput constructia caselor

Referitor la reconstructia caselor din Banat, Laszlo Borbely a adaugat ca in trei localitati sunt probleme privind curatarea de moloz a amplasamentelelor pe care vor fi construite casele. "In Cruceni, Foeni si Otelec, autoritatile sunt obligate sa pregateasca terenurile unde vor fi amplasate casele", a spus Borbely. El a mai precizat ca, de ieri, au inceput lucrarile de reconstructie in judetul Timis, in localitatile Gataia, satul Sculia; comuna Barda, satul Manastire; comuna Uivar, satul Otelec; comuna Foeni; comuna Giulvaz, satul Crai Nou.

In judetul Caras-Severin, au inceput lucrarile in localitatile Bocsa - comuna Maureni, satul Sosdea.

Stefan Etves

21 June 2005