Dacă până acum câteva luni nordul Capitalei era zona preferată de bucureştenii care vroiau să-şi cumpere o locuinţă, acum aceştia aleg cartierele din centru, vestul şi estul oraşului.

Locuinţele din nordul Capitalei au „picat” din topMai nou, în atenţia potenţialilor clienţi sunt, pe lângă zonele centrale şi ultracentrale (care întrunesc 43% din preferinţe), cartierele din vestul şi estul Bucureştiului. Mai exact, Militari, Drumul Taberei, Crângaşi, Pantelimon şi Colentina.

Conform unui sondaj realizat de www.imopedia.ro, pe locul doi în preferinţele vizitatorilor site-ului nostru se află vestul Capitalei, 18% dintre aceştia optând pentru o locuinţă în această zonă, în timp ce estul Bucureştiului a fost preferat de 14% dintre vizitatori.

Pe de altă parte, nordul Capitalei, altădată în vârful clasamentului,  a ajuns codaş, cu doar 7% din opţiunile de căutare.

O posibilă explicaţie pentru această reorientare a potenţialilor clienţi o reprezintă faptul că majoritatea vizitatorilor site-ului www.imopedia.ro se orientează spre anunţurile de apartamente. În cartierele centrale, precum şi în vestul şi estul Capitalei sunt cele mai multe blocuri.

24 February 2009