Doar 12-13% din totalul de bani destinat programului "Prima Casa" este destinat construirii de locuinte noi, potrivit reprezentantilor Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

"Un procent de 12-13% din intreaga suma, adica aproximativ 100 milioane lei, va fi directionat catre segmentul constructiilor, catre locuintele ce urmeaza a fi construite. Astfel dorim sa sustinem domeniul constructiilor, cu efecte antrenante in economie.

Nu sunt convins ca vom mai avea de unde sa majoram acest procent, daca se va consuma", a explicat presedintele fondului, Aurel Saramet, pentru Gardianul.

Pana in prezent au fost analizate circa 6.050 de dosare. Insa, acest lucru nu inseamna ca au fost acordate 6.000 de credite.

"Bancile au dat doar 3.000-4.000 de credite, care in majoritate au fost folosite pentru achizitionarea de locuinte vechi, intrucat acestea s-au incadrat foarte bine in program, din punct de vedere al pretului. In plus, oamenii au rezerve fata de dezvoltarile noi", a consultantul imobiliar Radu Zilisteanu

Sursa

29 October 2009