Louis Vuitton a făcut o mişcare îndrăzneaţă, care sfidează recesiunea: a deschis un magazin imens la Londra, cel mai luxos de până acum, care poate rivaliza însă cu cel de pe Bulevardul Champs-Elysées din Paris.

Potrivit www.luxist.com, designul reprezentanţei Vuitton din capitala Marii Britanii îi aparţine arhitectului new-york-ez Peter Marino, care a colaborat şi la construirea magazinului din Paris.

În ceea ce priveşte cartierul general Louis Vuitton din Londra, primul lucru care îţi sare în ochi este un zid de două etaje cu camioane din diferite perioade de timp, care ilustrează tradiţia Vuitton în ceea ce priveşte produsele din piele.

Magazinul, cu suprafaţa de aproape 2.000 mp, a fost decorat în aşa fel încât să reflecte Londra secolului 21 şi îmbină foarte bine elemente noi cu elemente vechi şi moda.

Peter Marino a conceput acest magazin ca un cămin al cunoscătorilor şi colecţionarilor de produse Vuitton.

Parterul este dedicat accesoriilor Vuitton, iar aici se găsesc piese ale unor artişti precum Richard Prince şi Takashi Murakami, colaboratori vechi ai celebrei mărci franţuzeşti. La etajul 1 se vând haine şi pantofi de damă, în timp ce produsele bărbăteşti se găsesc la subsol.

La etajul al doilea se află un apartament privat, destinat celebrităţilor, unde nu se poate intra decât pe bază de invitaţie.

La inaugurarea noului magazin Louis Vuitton au luat parte, printre alţii, Gwyneth Paltrow, Kirsten Dunst şi Elle Macpherson.

3 June 2010