Încep lucrările la pasajul suprateran Doamna Ghica. Primarul general al Capitalei a semnat deja autorizația de construire.

42521-pasaj_suprateran_d-na_ghica.jpgObiectivul proiectului care vizează realizarea unui pasaj suprateran la intersecția străzii Doamna Ghica cu Șoseaua Colentina constă în îmbunătățirea condițiilor de circulație și transport din zonă. Totodată, pasajul, care va avea două benzi pe fiecare sens de circulație, va fluidiza traficul în zona de nord est a Capitalei.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Municipiului București (PMB), urmează devierea și modernizarea tuturor rețelelor edilitare din zonă – apă, canalizare, gaze naturale, termoficare, instalații electrice, iluminat public, telecomunicații, dar și sistematizarea drumurilor.

Conform contractului, proiectarea pasajului a durat trei luni, iar lucrările vor fi finalizate în 12 luni. Valoarea estimată a lucrărilor la Pasajul suprateran Doamna Ghica este de 28 de milioane de euro.

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat indicatorii tehnico - economici la începutul acestui an, iar în primavară a fost semnat contractul pentru proiectare și execuție cu Trustul de Clădiri Metropolitane. 

24 September 2019