Oraşul Antalya este construit pe un platou stâncos, format de izvoarele naturale care străbat Munţii Taurus. Piscurile sunt întotdeauna pe fundalul peisajului alături de marea de un albastru-verzui. Din scenariu nu lipseşte soarele care sărută în fiecare zi staţiunile Antalyei şi golful. Şi mai presus de toate sunt hotelurile de cinci stele, adevărate împărăţii care îţi satisfac toate capriciile la capitolul distracţie, relaxare şi gastronomie.

Marmaris„Cel mai pitoresc loc din Antalya este Kaleiҫi. Oraşul vechi din interiorul fortificaţiilor este un labirint de străzi mărginite de case vechi. Când porneşti cu maşina şi te îndrepţi spre Kaleiçi plănuieşti să rămâi doar câteva ore, nici prin gând nu-ţi trece că ţi-ai putea petrece chiar şi opt zile rătăcind pe străzile sale. Zidurile vechi, bisericile, moscheile, hanurile şi hammamurile datează din perioada romană, bizantină şi otomană" spune Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

Tot aici este şi portul vechi de agrement. Casele sunt de poveste, decorate cu ramuri de portocali, lămâi, pruni, caişi şi frunze de palmier. Nu trebuie ratată Fântâna cântătoare cu 250 jeturi de apă, care pot atinge o înălţime de până la 9 metri. Ea cântă şi selecţiile muzicale sunt repetate în mod regulat, iar melodia de deschidere este foarte frumoasă.

Pentru copii, agenţii de turism recomandă parcurile de distracţii, unul dintre acestea fiind Dedeman Park. Pentru cei mai aventuroşi există Breker Beach - piscina cu valuri de peste 4 metri şi Kamikaze Tube - cu răsuciri la 360°C. Kiddy Pool este raiul juniorilor foarte mici, unde nu este permis accesul părinţilor. Aici piscinele şi toboganele sunt pe măsura lor.
În parc sunt zone speciale pentru copiii sub cinci ani şi mici terase unde puteţi mânca, dar şi spaţii pentru relaxare. Sunt deschise chioşcuri care vând ciocolată şi au meniuri speciale pentru copii.

„Pentru părinţi cel mai potrivit este SPA-ul! Unele resorturi şi-au întins centrele răsfăţ pe mai bine de 5000 de metri pătraţi, altele te ispitesc cu meniuri dietetice speciale, create de medici nutriţionişti, şi servite, de trei ori pe zi, în restaurante elegante. Cu ajutorul apei fierbinţi de mare şi a produselor marine, bogate în minerale, oricine poate scăpa de kilogramele în plus (acumulate la mesele copioase) şi se alege cu corp sănătos şi o piele netedă" susţine Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

KemerKemer te menţine departe de locurile aglomerate, te îmbie la excursii cu barca şi îţi oferă o porţie binemeritată de adrenalină dacă alegi jeep safariul din Munţii Taurus. Portul oferă facilităţi pentru practicarea sporturilor nautice. Forfota oraşului este creată de agitaţia din preajma magazinelor de suveniruri, de faleza din nordul portului cu numeroase cafenele şi baruri cochete.

„Nu rata cele trei mici insule de pe coasta Tekirovei (staţiune din Kemer) care îndeplinesc criteriile unor centre de scufundări şi îţi vor releva bogăţiile subacvatice. Adrasan este mica staţiune de lângă Kemer cu o plajă şi cu golfuleţe divine: Suluada şi Sazak . Apa lor este miraculoasă şi benefică pentru sănătate" declară Cristian Pandel, manager Christian Tour.

Belek este amplasat strategic aproape de multe situri captivante şi este ofertant laBelek capitolul activităţi opţionale. Staţiunea a devenit un centru de golf de top în Turcia şi se mândreşte cu peste opt terenuri destinate campionatelor. În afară de golf, în Belek poţi alege sporturile de aventură cum ar fi alpinismul.

Cele mai multe dintre marile hoteluri au magazine cu suveniruri şi staţiunea are unele pieţe stradale pline de viaţă, unde se vând preparate culinare proaspete şi cadouri. Hotelurile găzduiesc şi viaţa de noapte, cele mai multe au propriile lor cluburi, baruri şi spectacole de divertisment.

„Marc Antoniu a fost atât de îndrăgostit de tărâmul pe care se află acum Alanya, încât i l-a făcut cadou de nuntă Cleopatrei. Nu e de mirare, că una dintre cele mai frumoase plaje şi micul golf din staţiune poartă numele frumoasei regine a Egiptului" explică Cristian Pandel, manager Christian Tour.

Cel mai estic punct - şi cel mai pitoresc, din şiragul de mici staţiuni din Alanya este Mahmutlar. Până nu demult, era doar o livadă întinsă de portocali. Acum hotelurile de patru şi de cinci stele se strecoară practic printre casele pitoreşti ale localnicilor peste care se revarsă ramurile de portocali. Celebră este peştera Damlataş, împodobită cu stalactite şi stalagmite şi renumită pentru calităţile ei terapeutice, aerul cald şi umed din interior este benefic.

Super ofertele lunii iunie

  • Bariscan Hotel 3* - de la 195 Euro/pers.,
  • Ideal Beach Hotel 4* - de la 295 Euro/pers.,
  • Laphetos Beach Hotel & Spa 5* - de la 395 Euro/pers.

Alte oferte de vacanţă

  • Kemer, Hotel Presa Di Finica Hotel & Suites 5* - de la 499 Euro/pers.
  • Belek, Hotel Sensimar Belek Resort & Spa 5* - de la 734 Euro/pers.
  • Servicii incluse: transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu all inclusive, asistenţă turistică.
  • Detalii pe: www.christiantour.ro

 

4 June 2011