Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Lupu, Cosmopolis: Acum construim ca să vindem, nu ca să facem profit

Publicat: | Sursa: Capital | Numar afişări: 2196

Forţa de muncă ieftină, costul redus al materialelor de construcţii şi un profit minimizat au condus la o reducere de preţ de 25% în cazul locuinţelor ce sunt construite în faza a doua a ansamblului rezidenţial Cosmopolis din Ştefăneştii de Jos.

sursa: capital.roDezvoltatorul proiectului, firma cu capital turc Opus Land Development, şi-a ajustat costurile pentru a putea include locuinţele construite în etapa a doua a proiectului în programul „Prima Casă".

„Acum construim ca să vindem, iar când piaţa va reveni se vor modifica şi preţurile şi vom putea maximiza şi profitul. Am atins un vârf de 1.200 de euro/mp, dar în acea perioadă se putea vinde cu acest preţ. Acum sunt alte vremuri şi trebuie să ne adaptăm noilor condiţii. Beneficiem şi de materiale mai ieftine, o forţă de muncă mai ieftină şi am mai renunţat la unele bonusuri precum aerul condiţionat sau mobila de bucătărie, pentru a ajusta preţul. Avem 100 ha de teren, trebuie să construim în orice condiţii", a declarat pentru Capital Cosmin Lupu, supervisor vânzări în cadrul Cosmopolis.

Acum preţurile variază între 750 şi 900 de euro/mp în funcţie de tipul clădirii. Preţurile au fluctuat în ultimii trei ani, de la 900-1.000 de euro/mp - la cât sa început vânzarea proiectului şi a ajuns până la 1.100-1.200 euro/mp spre finalizarea primei faze în 2009.

O garsonieră de 43,67 mp construiţi are acum un preţ de 32.753 euro, fără TVA. Preţul apartamentelor cu două camere variază între 42.660 euro (56,88 mp) şi 75.600 euro (84 mp), iar pentru trei camere între 64.096 euro (80,12 mp) şi 90.000 euro (106 mp, 30 mp grădina şi 12 mp terasa).

Livrările din acest an

Anul acesta în Cosmopolis vor fi livrate şase duplexuri care totalizează 48 de apartamente, o clădire cu trei etaje, cu apartamente de 2 şi 3 camere, care va totaliza 36 de unităţi, un imobil de şapte etape cu 26 de apartamente cu 2 şi 3 camere şi alte opt duplexuri, fiecare a câte 3 camere. Majoritatea imobilelor vor fi livrate pe piaţă în perioada septembrie-noiembrie 2011.

Proiectul turcilor va avea o suprafaţă construită cu locuinţe de 665.000 de metri pătraţi, plus alţi 220.000 de metri pătraţi spaţii comerciale. Cosmopolis devine astfel al doilea proiect ca mărime de pe piaţa românească, după Băneasa, dezvoltat de Băneasa Investment.

Lucrările la proiect au început în iulie 2007 şi vor fi împărţite în şapte faze, până în anul 2014. Ansamblul este dezvoltat pe un teren de 100 ha, valoarea de investiţie este de circa 700 mil. euro şi va cuprinde, în funcţie de cererea de pe piaţă, circa 6.000 de locuinţe. Prima fază a necesitat o investiţie totală de 77 mil. euro.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video