Preţul este decisiv, atunci când încep să caute un apartament sau o casă nouă, pentru 86% dintre bucureşteni. Cel mai puţin le pasă de reputaţia dezvoltatorului şi de ratele la dezvoltator.

De ce ţin cont cumpărătorii din ansambluri rezidenţialeCând e vorba de a găsi cea mai ieftină ofertă de pe piaţă, potenţialii cumpărătorii nu se uită nici la experienţa dezvoltatorului şi nici la posibilitatea ca acesta să îi acorde facilităţi la plată.

Doar jumătate din cei care ar putea cumpăra o locuinţă nouă se uită la finisaje sau la stadiul proiectului (dacă este în lucru sau finisat), conform unui sondaj realizat de Kiwi Finance.

Majoritatea repondenţilor, potenţiali clienţi ai programului Prima casă, nu sunt atât de atenţi nici la locaţie (doar 46% ar vrea una bună) şi nici la dotările incluse în preţ (41% le iau în calcul). 

Dacă ai un preţ mic preţ sau acorzi un bonus, ca dezvoltator, ai „câştigat" deja 85% din potenţialii clienţi din Bucureşti, care îşi caută acum un credit ipotecar pentru o locuinţă.

„In alegerea unei locuinte noi, cel mai important criteriu este pretul, apoi calitatea finisajelor si accesul facil la parcare sau mijloace de transport in comun", concluzionează reprezentanţii companiei Kiwi Finance.

 

30 July 2009