Blocuri terminate, chiar daca nu au avut niciodata avizele necesare, dar si cladiri inaltate pe sinele de tren pot fi legale, de maine, prin votul consilierilor generali ai Capi.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/869556/MAFIA-IMOBILIARA-Blocuri-pe-calea-ferata-aprobate-de-consilieri/Proiecte fara aviz de mediu sau de la alte comisii de specialitate si planuri urbanistice zonale (PUZ) care nici macar nu au fost puse in dezbatere publica ori care aproba constructii deja ridicate.

Asta ar putea aproba, maine, consilierii generali ai Capitalei, in ultima sedinta in care se mai poate da unda verde normelor de construire, in baza actualei Legi a urbanismului, ce le da voie "rechinilor imobiliari" sa construiasca turnuri oriunde si oricum.

Astfel, pe ordinea de zi sunt trecute 64 de PUZ-uri, de patru ori mai multe decat de obicei. Printre beneficiari se numara oamenii de afaceri Costica Constanda si Bartolomeu Finis.

De joi, 1 octombrie, doar cine se asociaza cu primaria sau are cladiri-turn in vecinatate va mai putea construi imobile mai inalte cu peste 20% fata de cat impune planul urbanistic general.

Avize pentru cladiri terminate

Concret, mai multe planuri care ar putea fi aprobate pe ultima suta de metri prevad inaltarea unor cladiri pe linia ferata sau la o distanta prea mica fata de infrastructura CFR, incalcand astfel Regulamentul General de Urbanism.

Acesta stabileste existenta unei "zone de protectie a infrastructurii feroviare, cu o latime de 100 de metri de la limita zonei cadastrale CFR".


Sursa

29 September 2009