BCR nu va executa magazinul Cocor. Proprietarii au reuşit o rescadenţare a datoriilor până în 2015. Este vorba de un credit de aproape 15 milioane euro contractat în 2008.

30880-cocor-fata.jpgMagazinul Cocor nu va mai fi executat silit. S-a aprobat programul de restructurare convenit cu BCR, prin care s-a stabilit rescadenţarea con­tractului de credit contractat în 2008 până în iulie 2015 cu următorul grafic de rambursare: şapte rate de capital lunare în perioada iunie-de­cembrie 2013, 12 rate de capital lunare în perioada ianuarie-decembrie 2014, şapte rate de capital lunare în perioada ianuarie-iulie 2015”, informează reprezentanţii magazinului Cocor.

VEZI ȘI: Magazinul Cocor caută un nou proprietar, dispus să scoată din buzunar 50 milioane euro

Totodată, BCR a acceptat transfor­marea tipului de credit din ipotecar într-unul de investiţii, anularea dobânzilor penalizatoare până la data implementării rescadenţării, diminuarea dobânzii curente aplicabilă în prezent de la Euribor la 6 luni (4.50 p.p/an) la Euribor la 6 luni (4 p.p/an).

Cocor garantează creditul contractat de la BCR cu mai multe spaţii comerciale pe care le deţine în centrul Capitalei, inclusiv cu faţada media a magazinului.

Timp de doi ani și jumătate, ne vom concentra toate forţele pe dezvoltarea comercială a magazinului, atragerea unui mix bun de chiriaşi şi creşterea renumelui Cocor, ca magazin românesc cu tradiţie, adaptat la schimbările pieţei”, a declarat pentru ZF Florea Popescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Cocor, firma care deţine magazinul.

La mijlocul lunii octombrie a anului trecut, conducerea Cocor a anunţat că BCR execută silit magazinul şi va organiza o licitaţie de vânzare, la un preţ de pornire de 134,9 milioane lei (circa 30 milioane euro). Ulterior însă, conducerea BCR a aprobat suspendarea procedurii de executare silită a magazinului Cocor.

Investiţiile totale în magazinul Cocor şi în parcarea supraetajată din spatele acestuia au fost de aproximativ 25 milioane euro. În urma investiţiilor, suprafaţa închiriabilă a centrului comercial a crescut de la 6.000 la 10.000 mp. Magazinul a fost redeschis în octombrie 2010.

NU RATA: Insolvenţa, un pariu riscant rezervat unei perioade instabile

 

2 July 2013