Magazinul Cocor, din Bucureşti, este scos la vânzare. Viitorul proprietar va trebui să achite nu mai puţin de 50 milioane euro, dacă vrea să deţină unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Capitalei. Compania Cocor Bucureşti (COCR) va fi restructurată, astfel că acţionarii au aprobat vânzarea tuturor activelor.

25669-cocor_bucuresti.jpgÎn anunţul trimis Bursei de Valori Bucureşti în legătură cu vânzarea magazinului Cocor nu se specifică dacă preţul dorit, de 50 milioane euro, include şi terenul.

„Faţă de preţul propus, preşedintele Consiliului de Administraţie va putea vinde cu aprobarea Consiliului de Administraţie, la un preţ care să nu fie sub 50% din valoarea propusă menţionată mai sus. Orice reducere de preţ sub 50% se poate face doar cu hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor", este scris într-un anunţ transmis Bursei de Valori Bucureşti.

În 2008, compania a contractat de la BCR un credit de aproximativ 18 milioane euro, pentru a moderniza magazinul, iar investiţia totală s-a ridicat la 24,5 milioane euro. În plus, în urmă cu două luni, acţionarii datorau la bugetul de stat peste 200.000 euro, mai mult de 90% din această sumă reprezentând taxa pe valoare adăugată, restul fiind impozitul pe venit din salarii, precum şi alte taxe.  

Acţionarii Cocor au decis să înceapă restructurarea companiei, astfel că s-a decis vânzarea de active pentru a rambursa creditul total sau parţial.

Cocor este deţinută de fondul de investiţii Broadhurst Investments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Beşliu, SIF Muntenia şi SIF Transilvania.

Liberty Center, în procedură de executare silită

Centrul comercial Liberty Center din cartierul bucureştean Rahova este executat silit şi a 25670-liberty_center.jpg fost scos la vânzare printr-o licitaţie publică ce va avea loc pe 7 august. Preţul de pornire a fost stabilit la 60 milioane euro, reprezentând datorii neachitate către Eurobank EFG Private Bank, Alpha Bank si Bank of Cyprus. Datoria totală pentru care cele trei bănci au cerut executarea depăşeşte 61 milioane euro, la care se adaugă aproape 225.000 euro reprezentând dobânzi.

Liberty Center este al patrulea centru comercial mare care este scos la vânzare pentru neplata datoriilor, după City Mall, Tiago Oradea şi Armonia Brăila.

CITEŞTE ŞI Licitaţii pe eBay: un sat din Toscana scos la vânzare pentru 2,5 milioane euro

 

18 July 2012