Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Magazinul Cocor, executat silit. BCR îl scoate la licitaţie cu un preţ de pornire de 30 de milioane de euro

Publicat: | Sursa: Money.ro | Numar afişări: 1952

BCR execută silit centrul comercial Cocor şi va organiza o licitaţie de vânzare la mijlocul lunii noimebrie, la un preţ de pornire de 134,9 milioane de lei (circa 30 de milioane de euro), decizie contestată în instanţă de proprietarii magazinului.

sursa: money.ro"La data de 12 octombrie, Cocor a primit publicaţie de vânzare a centrului comercial Cocor, prin executor judecătoresc, la cererea BCR. Licitaţia va avea loc pe 16.11.2012 (...) şi preţul de pornire este de 134,9 milioane de lei. Raportul de expertiză tehnică a fost stabilit iniţial la preţul de 42 milioane de euro, iar la insistenţa BCR a fost diminuat prin completare la 134,9 milioane de lei. Cocor a depus contestaţie la executarea în instanţă", se arată într-un anunţ al firmei Cocor Bucureşti (COCR), proprietarul magazinului, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

BCR a finanţat cu circa 18 milioane de euro modernizarea magazinului.

"De la 6.06.2012, Cocor a plătit către BCR peste 1,25 milioane de euro şi poate achita sume suplimentare cu condiţia semnării unui act adiţional la creditul ipotecar. Continuăm negocierile cu BCR şi sunt şanse ca în perioada imediat următoare să ajungem la o înţelegere şi să semnăm transmis actul convenit", se menţionează în anunţul transmis BVB.

Acţionarii centrului comercial Cocor au aprobat la început lunii octombrie vânzarea fiecărui spaţiu comercial în parte din cadrul magazinului din Piaţa Unirii din Bucureşti, stabilind un preţ minim de 5.000 euro/metru pătrat, după ce în urmă cu peste două luni unitatea a fost scoasă la vânzare. Spaţiul se află în proprietatea Cocor din 1994 şi era inclus în lista proprietăţilor scoase la vânzare în cadrul strategiei aprobate de acţionari în luna iulie şi care prevede restructurarea firmei. Acţionarii au stabilit, la acea dată, un preţ de pornire de 50 milioane de euro, negociabil până la jumătate.

La finalul anului trecut, clădirea magazinului Cocor a fost reevaluată în scădere, de la 86,4 milioane de lei (20 milioane euro) la 45,1 milioane de lei (10,5 mil. euro).

Investiţiile totale în noul Cocor şi în parcarea supraetajată din spatele magazinului s-au ridicat la circa 25 milioane de euro. În urma investiţiilor, suprafaţa închiriabilă a magazinului a crescut de la 6.000 la 10.000 de metri pătraţi. Magazinul a fost redeschis în octombrie 2010.

Cocor Bucureşti a înregistrat în primul semestru pierderi de 7,9 milioane de lei, în creştere de 4,6 ori faţă de perioada similară a anului trecut, când a raportat un rezultat negativ de 1,7 milioane lei. Totodată, cifra de afaceri a companiei a scăzut la jumătate, de la 12 milioane de lei la 6,2 milioane de lei.

Cocor este deţinută de fondul de investiţii Broadhurst Investments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Beşliu, SIF Muntenia şi SIF Transilvania.

Titlurile Cocor Bucureşti sunt tranzacţionate pe piaţa Rasdaq, ultimele transferuri fiind realizate vineri, la un preţ de 98,5 de lei pe acţiune. La această cotaţie capitalizarea firmei era de 29,7 milioane de lei (6,6 milioane de euro).

 

Taguri: licitatie, bcr, cocor
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video